Eplemuffins med eplefyll

Eplemuffins med eplefyll
Ingredienser

300 g hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
2 store egg
1 dl crème fraîche
1 dl melk
50 g smeltet smør

Fyll:
380 g eplemos med biter (se tips)

Pynt:
1 stort eple
3 ss sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg, crème fraîche, melk og smør i en annen bolle. Ha dette så i det tørre og bland til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fyll store muffinsformer litt i underkant av halvfulle med deig. Legg på en stor spiseskje eplemos i hver muffins. Fordel resten av deigen oppå eplemosen (muffinsformene skal da være ca 3/4 fulle).

Rens eplet og legg noen tynne epleskiver på toppen av hver muffins. Bland sukker med litt kanel og dryss på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til de er gjennomstekte.

Tips

Jeg brukte 1 glass Noras hjemmelagde eplemos med biter (380 gram). Du må gjerne bruke hjemmelaget eplemos i stedet.

Hvis du bruker muffinsbrett kan du fylle muffinsene nokså fulle uten at de mister fasongen under stekingen. Det går an å få kjøpt muffinsbrett for store muffins (for eksempel hos Traktøren i Oslo eller hos diverse nettbutikker, se under "Lenker" på startsiden). Alternativt kan du bruke store papirformer med stivt papir (amerikanske muffinsformer).

Muffinsene er fine å fryse!

- -

DETTE VESLE EPLETREET

"Dette vesle epletreet,
rundgnagd av sultne mus i vinter,
det burde for lengst ha oppgitt livet
hvis det hadde hatt folkevett.
Likevel blomstrer det fra topp til tå.
Det har bare naturvett,
stakkar."

(Inger Hagerup)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift