Ingefærnøtter

Ingefærnøtter
Ingredienser

1 egg
250 g sukker
125 g smør
85 g lys sirup
2 ts natron
1 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts kanel
1/4 ts muskat
250 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, mykt smør og sirup. Bland de tørre ingrediensene og rør inn i deigen. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Trill deigen ut til små kuler. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175°C i ca 10-15 min. Avkjøles på rist.

Tips

"Ingefærnøtter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Oppskriften er hentet fra boken "7x7 slag - Tradisjonsrik julebakst" (Schibsted forlag 2001).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Helt flate her og. Prøvde både varmluft og vanlig over- og undervarme.
Gode kjeks da.

Jeg leste tidligere kommentarer og prøvde med 185 grader. Fløt sammen, men hevet seg også så de ble ikke helt flate. Fersk ingefær gjorde susen! Nydelig smak.

Som svar på av Ann Forberg (ikke bekreftet)

Nåja, det gikk skeis for meg også. De tørket ikke fort nok. Smaken var super, det ble ingefærflatbrød. I en annen oppskrift jeg fant i et hefte hjemme. er alt identisk bortsett fra at her er det ett egg, i den er det en eggeplomme. Testing.......

Gode på smak. Men endte opp helt flate. Det var kjedelig. Prøvde også å justere opp melmengden som foreslått i en kommentar. Fungerte fortsatt ikke. Tok kanskje for lite ekstra mel.

Helt perfekt med flate, for da blir de sprø og fine. Fikk de høye en gang, og da ble de altfor harde.

Om man setter kulene i kjøleskapet først flyter de ikke så mye ut. Jeg har hatt samme problem med cookies før, og da hjelper det om smøret er hardt når man setter dem i ovnen. Men har ikke testet med disse.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift