Brukere online: 1688
Brukere i dag: 27763
Brukere siste 7 dager: 170832
Alt for lenge siden jeg har gitt dere en ny oppskrift her på Det søte liv - men la meg da til gjengjeld få gjøre det godt igjen nå ved å gi dere en HELT EKSTRA GOD EN!
Denne sjokolademoussekaken er pure heaven!
Bunnen består av en nøttekake og det tykke laget fyldig sjokolademousse oppå smaker fantastisk av mørk sjokolade og konjakk. Så er det et tynt lag helt mørk sjokoladekrem på toppen.
Jeg ble tipset om denne kaken under en biltur hvor praten tilfeldigvis (som den nokså ofte gjør...), gled over til å handle om god mat og deilige kaker. Astrid som satt på i bilen sa at dette var hennes aller beste kake, en virkelig luksuskake - og jeg spisset ørene for jeg vet jo at Astrid er jo en kul dame som vet å verdsette det gode liv. Så da jeg kom hjem, måtte jeg teste ut kaken med en eneste gang.
NAM, sier jeg bare! Dette er virkelig en vidunderlig god kake!
Her gjelder det å hente frem luksusdyret i deg, lukke øynene og nyyyyte smaken...
Ingredienser:
Nøttebunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 125 g sukker
♥ 125 g hasselnøtter
♥ 25 g hvetemel
Sjokolademousse med konjakk:
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g sukker
♥ 1 dl kremfløte
- -
♥ 300 g mørk sjokolade (70%)
♥ 1 dl kremfløte
- -
♥ 4 plater gelatin
- -
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 ss konjakk
Mørkt sjokoladekremlokk:
♥ 100 g mørk sjokolade (70%)
♥ 1 dl kremfløte
♥ 50 g smør
Fremgangsmåte:
Nøttebunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Finhakk nøttene i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med melet og vend dette inn i marengsen.
Ha dette i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 min, til den er gylden på overflaten. Avkjøl kaken helt i formen (sett kaken gjerne et par timer i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren så kaken blir fastere og lettere å få ut av formen). Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret. Vask formen og sett kaken tilbake i den rene formen.
Sjokolademousse:
Til sjokolademoussen has først eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte i en kjele. Gi blandingen et oppkok under stadig pisking til den blir lys og tykk i konsistensen. Ta kjelen av platen.
I en annen kjele kokes 1 dl kremfløte opp. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Ha sjokolademassen så litt og litt i eggekremen. Pisk godt med en stålvisp så du får en blank og tykk sjokoladekrem.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt dem (det går raskt om du har dem i en kopp og varmer noen sekunder i mikro). Bland den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladekremen mens du pisker kraftig med stålvispen. La sjokoladekremem stå til den holder romtemperatur, men pisk i den stadig vekk så den ikke stivner.
Tilslutt pisker du 3 dl kremfløte til tykk krem og vender den litt og litt i sjokoladekremen. Bland godt så alle hvite kremflekker forsvinner og du får en tykk, fluffy moussekrem. Smak til med konjakk!
Hell den ferdige sjokolademousseblandingen over nøttebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer (eventuelt over natten) til sjokolademoussen har stivnet.
Sjokoladekremlokk:
Til glasuren har du fløte og smør i en kjele og varmer opp til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Avkjøl til lunken og hell sjokoladeglasuren så over den kalde, stivnede sjokolademoussekaken. Sett formen tilbake i kjøleskapet i et par timer så også glasuren får stivnet.
Servering:
Før servering løsnes kaken forsiktig fra kakeformen med en lunken kniv. Flytt kaken over på et kakefat. Pynt eventuelt kaken med høvlet sjokolade, sjokoladekonfekt eller annen sjokoladepynt.
Seduce me.... ♥
Tips:
Dette er en mektig sjokoladekake som må serveres i ikke for store stykker. Kaken er veldig god med vaniljeis, mens Astrid anbefaler jordbærsorbet eller sitronsorbet som tilbehør. En god kopp kaffe og kanskje en liten konjakk passer selvfølgelig utmerket til uansett.
I originaloppskriften står det dessuten at man kan servere aprikossaus ved siden av etter denne oppskriften:
Aprikossaus:
7 aprikoser
6 ss sukker
2 dl appelsinjuice
1/4 ts safran
1 vaniljestang
Alle ingrediensene has i en kjele og småkokes til væsken har fått en fin, sirupsaktig konsistens.
ENJOY!
Nøttebunn:
4 eggehviter
125 g sukker
125 g hasselnøtter
25 g hvetemel
Sjokolademousse med konjakk:
4 eggeplommer
25 g sukker
1 dl kremfløte
- -
300 g mørk sjokolade (70%)
1 dl kremfløte
- -
4 plater gelatin
- -
3 dl kremfløte
5 ss konjakk
Mørkt sjokoladekremlokk:
100 g mørk sjokolade (70%)
1 dl kremfløte
50 g smør
Nøttebunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Finhakk nøttene i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med melet og vend dette inn i marengsen.
Ha dette i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 min, til den er gylden på overflaten. Avkjøl kaken helt i formen (sett kaken gjerne et par timer i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren så kaken blir fastere og lettere å få ut av formen). Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret. Vask formen og sett kaken tilbake i den rene formen.
Sjokolademousse:
Til sjokolademoussen has først eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte i en kjele. Gi blandingen et oppkok under stadig pisking til den blir lys og tykk i konsistensen. Ta kjelen av platen.
I en annen kjele kokes 1 dl kremfløte opp. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Ha sjokolademassen så litt og litt i eggekremen. Pisk godt med en stålvisp så du får en blank og tykk sjokoladekrem.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt dem (det går raskt om du har dem i en kopp og varmer noen sekunder i mikro). Bland den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladekremen mens du pisker kraftig med stålvispen. La sjokoladekremem stå til den holder romtemperatur, men pisk i den stadig vekk så den ikke stivner.
Tilslutt pisker du 3 dl kremfløte til tykk krem og vender den litt og litt i sjokoladekremen. Bland godt så alle hvite kremflekker forsvinner og du får en tykk, fluffy moussekrem. Smak til med konjakk!
Hell den ferdige sjokolademousseblandingen over nøttebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer (eventuelt over natten) til sjokolademoussen har stivnet.
Sjokoladekremlokk:
Til glasuren har du fløte og smør i en kjele og varmer opp til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Avkjøl til lunken og hell sjokoladeglasuren så over den kalde, stivnede sjokolademoussekaken. Sett formen tilbake i kjøleskapet i et par timer så også glasuren får stivnet.
Servering:
Før servering løsnes kaken forsiktig fra kakeformen med en lunken kniv. Flytt kaken over på et kakefat. Pynt eventuelt kaken med høvlet sjokolade, sjokoladekonfekt eller annen sjokoladepynt.
Dette er en mektig sjokoladekake som må serveres i ikke for store stykker. Kaken er veldig god med vaniljeis, jordbærsorbet eller sitronsorbet som tilbehør (og selvfølgelig gjerne med en god kopp kaffe og kanskje en liten konjakk). I originaloppskriften står det dessuten at man kan servere aprikossaus ved siden av etter denne oppskriften:
Aprikossaus:
7 aprikoser
6 ss sukker
2 dl appelsinjuice
1/4 ts safran
1 vaniljestang
Alle ingrediensene has i en kjele og småkokes til væsken har fått en fin, sirupsaktig konsistens.
15 kommentarer
Hva med et lag vanilije krem
Hva med et lag vanilije krem/tykk saus og/eller aprikos saus inni? Kjempe fin side du har her; drar alltid hit for å finne oppskrifter <3
Hm, har ikke testet ut det,
Hm, har ikke testet ut det, Lene..:) Gi beskjed om du eksperimenterer og blir fornøyd med resultatet. Takk for hilsen:)
Virkelig en fantastisk kake.
Virkelig en fantastisk kake. Ikke var den komplisert å lage heller. Denne blir garantert bakt flere ganger her i huset.
Takk for flotte oppskrifter.
så gøy å høre, Linda:) Elsker
så gøy å høre, Linda:) Elsker denne kaken selv, så veldig glad for at du også likte den!
Dette var en fantastisk side.
Dette var en fantastisk side....så oversiktlig og fin. Masse spennende oppskrifter med en så grei og
lett beskrevet fremgangsmåte med mange fine tips. Jeg gleder med virkelig til prøve mange av oppskriftene.
Denne skal jeg lage til min
Denne skal jeg lage til min samboer som elsker konjakk! :) Og den ser helt nydelig ut :) Nam nam!
Nam nam :) Denne skal prøves!
Nam nam :) Denne skal prøves! Hvordan virker det å lage den en dag i forveien?
Kan denne kaken fryses ??
Kan denne kaken fryses ??
Kan denne kaken fryses ??
Kan denne kaken fryses ??
Hei,
Hei,
Kan denne fryses? Eventuelt med eller uten glasuren?
Mvh,
Ruth
Hei,
Hei,
Lurer på om det mulig å erstatte gelatinplater med agar agar.
Har veldig lyst til å bake den,den ser ut helt fantastisk!;)
Hei, denne kaken er helt
Hei, denne kaken er helt fantastisk!! Men jeg sliter med at når jeg blander sjokoladekrem og eggekrem skiller det seg og "sprekker", dette skjer 50% av gangene jeg lager kaken så det går mye sjokolade. Har du noen tips på hvordan jeg kan unngå dette?
Sliter med at moussen skiller
Sliter med at moussen skiller seg. Jeg passet på å kjøle ned før jeg blandet, men den delte seg likevel. I tillegg fikk jeg problemer med glasuren, da også denne oppførte seg rart. Jeg fikk "smør spor"....
Har du noen tanker eller tips for å unngå dette?
Hei! Hvor får man kjøpt de
Hei! Hvor får man kjøpt de sjokoladerørene du har oppå kaken? Er på utkikk etter slike :)
Nydelig kake forresten! :)
Hei,
Hei,
Kan kaken med glasur stå over natten eller burde den legges på samme dag?
Skriv ny kommentar