Jordbærkake på 10 minutter

Jordbærkake på 10 minutter
Ingredienser

1 sukkerbrød, 24 cm i diameter (se tips)

Fyll:
1 pk ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)

Pynt:
1 stor kurv friske jordbær eller
1-2 pk frosne jordbær
1 pk ferdiglaget jordbærgelé (Piano)

Fremgangsmåte

Start med å smelte geléen i en kjele ved svak varme til den er tyntflytende og klumpfri. Avkjøl til den er lunken, men fortsatt helt flytende.

Mens geléen avkjøles, fyller du kaken: Ha nederste bunnen på sukkerbrødet på et kakefat og fest en kakering rundt, slik at den strammer godt rundt kakebunnen. Smør halvparten av vaniljekremen over kakebunnen. Legg på den andre bunnen og smør over resten av vaniljekremen. Dekk med den siste kakebunnen.

Legg friske eller frosne jordbær på toppen av kaken. Fordel den avkjølte geléen over bærene. La kaken stå i kjøleskapet et par timer, til geléen har stivnet. Skjær rundt kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Velbekomme!

Tips

Du kan bruke et ferdigkjøpt sukkerbrød (det har jeg brukt i kaken på bildet), eller du kan lage sukkerbrødet selv (se oppskrift på "Sukkerbrød" på detsoteliv.no).

- -

LAT-HANS SYNG

Måndag hev eg dagen fri,
tysdag hev eg gode stunder.
Onsdag treng eg kviletid,
torsdag gjeng eg kring og grundar.
Fredag gjer eg kva eg vil
laurdag stundar helgi til.
Og so er vika ute.
Snipp, snapp, snute.

Kakekategori
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Ja det gikk jo rett i dass. Gelen rant bare ned på sidene i springforma og trakk inn i sukkerbrødet. Ikke bare det, men springformen klarte ikke den tynne geleen så det rant ut nederst! :(

For en skuffelse! Samme erfaring som "skuffa". Dette går bare ikke. Så her står jeg. Har lovet jenta jordbærkake, men den ligger nå i søpla.

Skuffelse. Geleen ble jo ikke stiv nok, og kaken så ut som et «takras» etter å ha tatt det første stykket. Har brukt denne oppskrifta for første og siste gang. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til dette geleforslagett, men ble dessverre fristet til å prøve.

Ser mange skriver at kaken bare blir misslykket. Har laget denne kaken nærmere 10 ganger og den har blitt perfekt hver gang. Følg oppskriften nøye så blir kaken absolutt nydelig! En stor favoritt i familieselskapene hos oss!

Super oppskrift! Imponerende utseende kake med minimalt med innsats. Ingen problemer her, men jeg tror det er viktig å avkjøle den flytende geleen til den er romtemperatur før man heller den over bærene. Da går det bra.
Jeg dynket med appelsinjuice, friskt og godt.

Ble helt perfekt, fulgte oppskriften. Og selv om formen var litt for stor, så smurte jeg godt på med vaniljekrem ut i kantene så ikke geleen skulle renne ut i bunn. Og jeg avkjølte geleen til det nesten klumpet seg før jeg helte den på kaken.

Æsj... Kjølte ikke ned geleen nok, og hele kjøkkenet ble dynket i klissete gelesaft. Beware!

Superviktig å kjøle geleen nok ned, det er best hvis den nesten begynner å stivne igjen. Prøv også å skjære halvparten av jordbærene i tynne skiver og bruk som fyll sammen med vaniljekremen. Dynk gjerne det nederste sukkerbrødet med litt limesaft. Eller blank rom for de voksne...
Nb, en hel liter pakke piano er for mye, det holder med en halv (som også kommer med bringebærsmak)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift