Vaniljekake i langpanne


Mmm.... Vaniljekake i langpanne!  Yum 

Denne langpannekaken blir saftig og god, ikke minst på grunn av at den toppes med både vaniljekrem og pisket krem.

 

 

Kaken er veldig enkel å lage, særlig om du bruker ferdigkjøpt vaniljekrem. Men husk at smaken alltid blir best med hjemmelaget vaniljekrem, som du også skal få oppskriften på her. 

 


Oppskriften er til liten langpanne.


Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 3 dl surmelk

Vaniljekrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt.

Til vaniljekremen kokes melken opp sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Avkjøl til kremen er kald.

Dekk kaken med vaniljekremen.

 

 

Pisk kremfløten til krem og bre kremen over vaniljekremen.

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 


Tips:

♥ Det er viktig at både kaken og vaniljekremen er helt kalde før du smører kremen over kaken, ellers vil kremen bare smelte og bli rennende. Det er også viktig at kaken er helt kald om du skulle bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Det går fint å lage selve vaniljekaken dagen i forkant av serveringen. Pakk kaken godt inn i plast og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Kaken er også fin å fryse. Du bør imidlertid servere kaken samme dag som den dekkes med vaniljekrem og pisket krem, for dette smaker best helt fersk. 

♥ Vaniljekremen kan gjerne også lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten. Kremen vil bli skikkelig tykk av å stå i kjøleskapet så lenge, men bare røre litt i den med en gaffel, så blir den fin å bre over kaken.  

 

Deilig, enkel vaniljekake, som passer like godt sommer som vinter!

 

 

Love it!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Vaniljekake i langpanne
Ingredienser

Vaniljekake:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 3 dl surmelk

Vaniljekrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt.

Til vaniljekremen kokes melken opp sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Avkjøl til kremen er kald.

Dekk kaken med vaniljekremen.

Pisk kremfløten til krem og bre kremen over vaniljekremen.

Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig at både kaken og vaniljekremen er helt kalde før du smører kremen over kaken, ellers vil kremen bare smelte og bli rennende. Det er også viktig at kaken er helt kald om du skulle bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Det går fint å lage selve vaniljekaken dagen i forkant av serveringen. Pakk kaken godt inn i plast og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Kaken er også fin å fryse. Du bør imidlertid servere kaken samme dag som den dekkes med vaniljekrem og pisket krem, for dette smaker best helt fersk. 

♥ Vaniljekremen kan gjerne også lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten. Kremen vil bli skikkelig tykk av å stå i kjøleskapet så lenge, men bare røre litt i den med en gaffel, så blir den fin å bre over kaken.  

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei:) Jeg sliter litt med en gammel ovn, det meste jeg lager blir svart i bunn, selv om jeg korter ned på tid og temperatur. Kanskje det blir jevnere varme hvis jeg steker på varmluft? Kan denne det? evt hvor mye og hvor lenge? :)

Hei:))
Jeg lurte på om man kan bruke vanlig melk i deigen i stedet for surmelk. Eller må man absolutt bruke surmelk? For jeg vet ikke om det finnes i butikken. Evt hvilken annen melketype kan jeg bruke?

Heeei dette så, så godt ut at jeg har lyst og prøve jeg har alt i hus til dette uten om surmelk, kan man erstatte det med noe annet? Feks naturell yoghurt? Eller rømme? ☺

Hei,
Hvor mye sukrin/sukrin gold/sukrin+ må jeg ha om jeg vil bytte det ut med vanlig sukker? Og hvilken type anbefaler du?
Hvis du vet ..
Og kan jeg bytte vaniljeekstrakt med vaniljepulver? Vil det bli like godt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift