Gullbrød


"Hvis brødet er dårlig, blir også livet dårlig."

(Jan Kjærstad)

Gullbrød" er et fantastisk godt "brød" Smile Har du mange eggeplommer til overs, er denne nydelige formkaken en ideell måte å anvende dem på. Kaken er mektig og har utrolig god og fyldig smak, selv om den er enkel.

Gullbrød
Ingredienser

175 g smør
2 dl sukker
8 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk smør sammen med halvparten av sukkeret til du får en luftig smørkrem. Pisk eggeplommene luftige sammen med resten av sukkeret. Bland dette sammen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend i. Bland til slutt i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver.

Ha deigen i en smurt brødform som rommer 2 liter (ha gjerne et stykke bakepapir i bunnen av formen, slik at kaken er lett å få ut). Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den så fra formen med en tynn, skarp kniv og hvelv den ut av formen. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Formkaken er fin å fryse.

Se også oppskrift på "Gullkake" (samme type kake, men litt mindre og stekt i formkakeform) og "Gullkake med epler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift