
100 g smør
3 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
0,5 dl presset appelsinsaft
Glasur:
50 g smør
2 dl melis
1 ss kakao
revet skall av 1 appelsin
Pynt:
appelsinstrøssel (kakepynt fra Freia)
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i det avkjølte smøret. Sikt i hvetemel, bakepulver og kakao. Ha til slutt i appelsinsaften og bland til en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 15 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem. Smør glasuren jevnt over den kalde kaken. Del kaken opp i firkanter og pynt hvert kakestykke med litt appelsinstrøssel.
Kakestykkene er fine å fryse!
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 43
Brukere i dag: 1442
Brukere siste 7 dager: 138044
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Syns ikke denne var særlig å
Syns ikke denne var særlig å rope hurra for. Kaken ble liksom tørr og smulete, selv om jeg trodde appelsinsaften skulle gjøre den saftig. I alle fall ingen " lagringskake"! Velg en annen oppskrift/kake, er mitt råd.
Skriv ny kommentar