Midtsommerpavlova

Midtsommerpavlova er rett og slett HIMMELSK! Deilig marengs som er sprø på utsiden og litt seig i midten, luftig og søt pisket krem og bugnende friske sommerbær. Fristende og deilig!

Se også oppskrift på Pavlova i langpanne og mange andre varianter av Pavlova på detsoteliv.no!

Midtsommerpavlova
Ingredienser

4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker

Pynt:
friske sommerbær (f.eks. jordbær, bringebær, rips, bjørnebær og blåbær)
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med friske bær i en bugnende haug på toppen av kaken. Sikt over litt melis rett før servering.

Tips

Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.

Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.

Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.

Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei! Som fattig student lurer jeg på: Kan jeg bruke riseddik i stedet for vineddik? Jeg har fryktelig lyst til å lage denne, men jeg føler ikke at jeg kan ta meg råd til en flaske vineddik når jeg har en uåpnet riseddik i kjøleskapet. Siden det er snakk om så lite, går det bra?

Laget denne på min bursdag forrige fredag og den var aldeles nyyyydelig :)
Jeg brukte vaniljekrem istedenfor vanlig. Og når du får to ikke-kakemonser til å spise to stykker hver, ja da er det en suksess. Tusen takk for oppskrift!

Krise! Glemte kaken i ovnen og har stått 2 timer i stedet for en. Den ser fin ut. Går det an å spise den eller må jeg lage ny? Regner med jeg må lage ny...

Hei Camilla, kaken blir nok litt tørrere enn den skal, men blir nok fullt ut spiselig likevel. Tror ikke du trenger å lage ny. :-) Men du kan jo da gjerne sløyfe tørkingen i ettervarmen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift