Oreo iskake

Her har du en trendy iskake, som faktisk er veldig lett å lage. Kaken består av en sjokoladekjeksbunn som er dekket med iskrem smaksatt med ekte vanilje. Hakkede Oreokjeks gir stilig utseende og vanvittig god smak til kaken. Nydelig, nydelig, nyyyydelig!!!!!

Oreo iskake
Ingredienser

Bunn:
20 stk Oreokjeks
50 g smør

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 stk Oreokjeks

Pynt:
6 stk Oreokjeks

Fremgangsmåte

Ha 20 stk Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter). (Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i bunnen av formen.) Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Splitt opp vaniljestangen på langs (pass på at du kjøper en myk vaniljestang) og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen (du vil se at eggedosisen blir svartprikkete). Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i eggemassen. Bruk en stålvisp, slik at alt blir luftig og jevnt blandet.

Grovhakk Oreokjeksene.

Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel over halvparten av de grovt hakkede Oreokjeksene. Hell over resten av isblandingen. Pynt med resten av de hakkede Oreokjeksene. Sett formen i fryseren til isen har stivnet.

Ta kaken ut av formen ca 15-20 min før servering.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Oreokjeks fås kjøpt i pakninger på flere størrelser, men den vanligste størrelsen er en pakke på 176 g som inneholder 4 små poser à 4 stk (16 stk tilsammen). Du bruker altså 2 slike pakker til denne kaken (dvs 32 kjeks).

Kakekategori
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Har satt bunden i kjøleskapet i 30min , og den sitter ikke fast i bunden, den er likens som da jeg satte den inn ;) skal den være sånn??

Isen min ble veldig gul, og selve kaka veldig lav. Når jeg pisket eggeplommene og sukker( tok bort eggehvittene) så ble massen veldig kompakt. Pisket med min kitchen aid på nivå 8 i ca 10 min. Hva gjorde jeg feil?!

Hei, jeg oppdaget også at eggedosisen ble ganske seig, så jeg la til 2 eggeplommer, og det funket da fint, tror det har noe og si med størrelsen på eggene, :)

Veldig god på smak og veldig grei å lage, men bunnen ble veldig hard så vi hadde problemer med å komme igjennom når vi skulle spise den.. noen tips?

Hei! :) Skal kremen inni kjeksene fjernes først? De kjeksene som skal være i kakebunnen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift