Enkle epleterter med vaniljekrem

 

Med noen få ingredienser kan du trylle frem verdens enkleste og beste epleterter!

Jeg bruker ferdigkjøpt butterdeig som jeg dekker med vaniljekrem, eplemos, epleskiver og hakkede hasselnøtter.

Et lite melisdryss, og vips er desserten klar!  

 

 

Oppskriften gir 2 porsjoner, men kan enkelt økes til flere.

 

 

 Yum Yum  Yum  

 

 


Ingredienser:

♥ 2 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 2 dl vaniljekrem
♥ 2 dl eplesyltetøy
♥ 1 eple

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 2 ss perlesukker
♥ 50 g hasselnøtter

Servering:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Legg de frosne butterdeigsplatene på bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar ca. 15 minutter.  

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene ved siden av hverandre på platen.

Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigsplatene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.

Fordel ca. 1 dl vaniljekrem i midten på hver butterdeigsplate.

Legg deretter ca. 1 dl eplesyltetøy på hver plate.

 

 

Skrell og rens eplet og del det i skiver. Legg epleskivene i pent taksteinsmønster oppå fyllet.

Pensle kantene på butterdeigen med sammenvispet egg.

Dryss over perlesukker.

 

 

Deretter grovt hakkede hasselnøtter.

 

 

Stek epletertene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge.

 

 

Serveres nystekt med et melisdryss.

 

 

Det lukter fantastisk godt på kjøkkenet av nystekte epleterter! 

 

 

Tips:

♥ Både butterdeig, vaniljekrem og eplesyltetøy (helst med eplebiter) fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Kjekt hvis du vil lage noe godt og har dårlig tid. Hvis du ønsker, går det selvfølgelig veldig fint å bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Disse epletertene smaker best samme dag de er laget. 

 


Butterdeigskaker finnes i flere varianter her på Det søte liv. Se alle oppskrifter med butterdeig HER.

Blant annet finner du Enkel plommeterte, Enkel epleterte og Gøymde eple, Epler i slåbrok og Eplebiter i butterdeig

Legger du to og to butterdeigstenger inntil hverandre, kan du lage enkle wienerbrødstenger, se Enkel wienerbrødstang med vanilje- og makronfyll

 

 

Når epletertene kommer rett ut av ovnen, er butterdeigen varm og sprø.

 

 

Lettvint og kjempegodt! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Enkle epleterter med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 2 plater butterdeig (se tips)

Fyll:
♥ 2 dl vaniljekrem
♥ 2 dl eplesyltetøy
♥ 1 eple

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 2 ss perlesukker
♥ 50 g hasselnøtter

Servering:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Legg de frosne butterdeigsplatene på bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar ca. 15 minutter.  

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene ved siden av hverandre på platen.

Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigsplatene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.

Fordel ca. 1 dl vaniljekrem i midten på hver butterdeigsplate.

Legg deretter ca. 1 dl eplesyltetøy på hver plate.

Skrell og rens eplet og del det i skiver. Legg epleskivene i pent taksteinsmønster oppå fyllet.

Pensle kantene på butterdeigen med sammenvispet egg.

Dryss over perlesukker og deretter grovt hakkede hasselnøtter.

Stek epletertene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge.

Serveres nystekt med et melisdryss.

Tips

♥ Både butterdeig, vaniljekrem og eplesyltetøy (helst med eplebiter) fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Kjekt hvis du vil lage noe godt og har dårlig tid. Hvis du ønsker, går det selvfølgelig veldig fint å bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Disse epletertene smaker best samme dag de er laget. 

3 kommentarer

Syntes de var vanskelige å få gjennomstekt på midten, der fyllet var. Kantene var sprø og fine, men midt på ble de deigete.

Det at de ble deigete under fyllet, er et tegn på at det som mest sannsynlig hadde vært en god idé å steke dem litt lengre ned i ovnen. Du kan teste det neste gang, og se om det hjelper. Det fungerer i hvert fall med andre paier med vanlig paibunn, så det gjør det nok også med disse butterdeigstertene. Lykke til!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift