Kokoskake med marengskrem og bringebær


Myk kokoskake dekket med tykk, søt marengskrem og masse friske bringebær.  Heart 
 

... Tenker dette er en grei "midt i uken"-kake..  Wink

 

 

Ingredienser:

Kokoskake:
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 300 g bringebær
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte:

Kokoskake:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.
 

Marengskrem:

Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.


Pynting:

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et kakefat. 

 

 

Dekk kaken med marengskremen.

Pynt med masse friske bringebær. Sikt over melis.

 

 

Yummy kake! 

 

 

Tips:

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Bruk friske bringebær, ikke tinte fordi bær som har vært frosne vil avgi saft som ikke ser særlig pent ut på marengskremen. 

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses uten bær, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kokoskaken dagen i forveien og så pynte kaken med marengskrem og bringebær på serveringsdagen. Husk da å pakke kaken godt inn i plast så den ikke blir tørr.


Se også Kokoskake med sitronfyll og marengskrem.

 

 

Den amerikanske marengskremen på kaken er søt, men med kokoskaken og friske bringbær passer den veldig godt! 

 

 

Livet blir bedre med et stykke kake! Smile 

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Kokoskake med marengskrem og bringebær
Ingredienser

Kokoskake:
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 300 g bringebær
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Kokoskake:
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Marengskrem:
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

Pynting:
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et kakefat. 

Dekk kaken med marengskremen. Pynt med masse friske bringebær. Sikt over melis. 

Tips

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Bruk friske bringebær, ikke tinte fordi bær som har frosne vært vil avgi saft som ikke ser særlig pent ut på marengskremen. 

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses uten bær, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kokoskaken dagen i forveien og så pynte kaken med marengskrem og bringebær på serveringsdagen. Husk da å pakke kaken godt inn i plast så den ikke blir tørr.

1 kommentar

Hei! Har lyst til å prøve å bake denne flotte kaken! Men lurer på en ting. For å lage marengskremen, må man bruke en metallbolle eller kan man bruke en glass bolle? :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift