Krydderkake med ostekrem og sjokoladebiter

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Dagens deilige kake er basert på en tidligere klassiker her på Det søte liv, nemlig Krydderkake med ostekrem

Jeg fikk tips av en leser om å tilsette litt hakket, mørk sjokolade i deigen. Dette tipset måtte jeg selvsagt teste ut, og mer skulle det ikke til for å gjøre denne kake både litt annerledes og veldig, veldig god (selv om den jo var kjempegod fra før også). Ja så god at mannen min presterte å si at dette er en av de bedre kakene han har smakt på lenge (!), og det er jo nesten litt flaut med tanke på at dette også er blant de aller enkleste kakene på bloggen...  Grin  

Kakedeigen skal nemlig bare røres raskt sammen i en bolle med en visp, og er ferdig på 1-2-3!

 

 

Jeg har funnet den perfekte rørebollen til denne type kaker, som er akkurat passe stor til å romme en kakedeig beregnet til en stor langpanne.

 

 

Jeg bare elsker denne bollen, som også er kjempefin til å servere fra! Rørebollen er fra Le Creuset og er en av mange røreboller og skåler som du får kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken

 

Så over til denne supre kakeoppskriften: 

 


  Yum  Yum   Yum   

 

Ingredienser:

Krydderkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade

Ostekrem:
♥ 200 g kremost 
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 2 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Krydderkake:

Smelt og avkjøl smøret.

Finn frem en stor og fin rørebolle.

 

 

Ha surmelken i rørebollen. Tilsett sukker, natron, krydder og vaniljesukker. 

 

 

Rør godt sammen.

 

 

Tilsett det smeltede smøret og bland i.

 

 

Tilsett hvetemelet.

 

 

Rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri.

 

 

 

Vend i grovt hakket sjokolade.

 

 

 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 


Ostekrem og pynt:

Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. Bre ostekremen over kaken.

 

 

Dryss over hakket kokesjokolade.

 

 

Del kaken i passe store firkanter.

 

 

YUMMY!  Heart   

 

 


Tips:

♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.

♥ Se også oppskrift på "Høstkake i langpanne".

 

 

Helt topp kake!

Superlett å lage og kjempegod! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Bakeren og Kokken, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Krydderkake med ostekrem og sjokoladebiter
Ingredienser

Krydderkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade

Ostekrem:
♥ 200 g kremost 
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 2 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Krydderkake:
Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, natron, krydder og vaniljesukker. Rør godt. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Tilsett hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri. Vend i grovt hakket sjokolade.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Ostekrem og pynt:
Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. Bre ostekremen over kaken. Dryss over hakket kokesjokolade. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei!
Denne skal jeg nok lage, ser virkelig god ut! Jeg lurer på hvor du har kjøpt vispen du bruker her, for den ser super ut :-)

Hei og takk for fine oppskrifter. Holder på å lage krydderkake nå. Skal den stekes på 180 grader på over- og undervarme eller 180 grader på varmluft?

I den siste bakeboka til Kristine står det :" Jeg pleier å steke ved vanlig over-og undervarme og bruker ikke varmluft med mindre det står eksplisitt i oppskriften."

Da står kaken i ovnen - gleder meg til å smake på den. Hvor holdbar er kaken? Jeg skal servere den om 3 dager. Er det da best å fryse den eller oppbevare den i kjøleskap?

Burde skrives litt mer spesifikt hvordan man går fram for å få laget kremen, trodde jeg hadde mykt smør, men endte opp med å måtte kna med hendene for å få blandet melis og smør... og hvordan går man da frem etterpå for å få pisket inn kremosten, bruker man maskin eller skal man gjøre det for hånd også?

Denne har blitt min favoritt! Så enkel å lage, men så saftig og god :) Får alltid skryt når jeg tar den med på avslutninger og lignende.

Supergod kake som både smaker godt og er saftig! Lettvindt og veldig rask og lage. Falt i smak hos alle!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift