Sjokoladekake med jordbær

Sjokoladekake med jordbær er en enkel med FANTASTISK DEILIG sommerkake, som består av en usedvanlig myk sjokoladekakebunn, lys sjokoladekrem, friske jordbær og hakket sjokolade!

Sjokoladekake med jordbær
Ingredienser

4 egg
120 g sukker
85 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
30 g kakao
50 g smør

Dynking:
0,5 dl melk, sjokolademelk eller kaffe

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sjokolademelkpulver (se tips)
1 kurv friske jordbær

Pynt:
50 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og rør inn forsiktig. Sikt sammen mel, bakepulver og kakao og vend inn i eggedosisen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min (sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to kakebunner. Dynk kakebunnene med litt melk, sjokolademelk eller kaffe. 

Pisk kremfløten stiv og smak til med sjokolademelkpulveret.

Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og rensede jordbær i skiver.

Dekk med det andre kakelaget og pynt med resten av sjokoladekremen, jordbær og hakket sjokolade.

Tips

Rør minst mulig i deigen når det smeltede smøret og det tørre skal vendes inn i eggedosisen. Dette for å unngå at kaken blir lav og kompakt. Det er viktig å bevare luften i eggedosisen og bare vende helt forsiktig rundt med en slikkepott til deigen så vidt er blandet sammen.

Som sjokolademelkpulver kan du bruke Oboy eller Nesquick. Sjokolademelkpulveret løser seg raskt opp i den piskede kremen.

La kaken gjerne stå og trekke i et par timer før servering. Kaken smaker best samme dag den er fylt, når kremen er helt fersk.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei, lagde denne nettopp. Ble veldig flat og umulig å skjære gjennom. Må lage et lag til så jeg får fyll i midten. Kan være greit å doble denne oppskriften

Denne ble ca 4 cm høy til tross for at jeg puttet 1 ts bakepulver i røra. Ble en litt flat kake, og litt vanskelig å dele i to. Kanskje greit øke ingrediensene med en halv.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift