Pecan Pie


"Pecan Pie" er definitivt av de aller mest kjente amerikanske kakene og er blant mine yndlingskaker.

Paien består av en mørdeigsbunn som fylles med et klissete og søtt pecannøttfyll. Kaken smaker alldeles nydelig sammen med iskrem eller kald pisket krem.

Pecan Pie
Ingredienser

Paibunn:
185 g hvetemel
125 g smør
1 ss melis
2-3 ss kaldt vann

Fyll:
3 egg
30 g smør
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
125 g sukker
3 dl lys sirup
200 g pecannøtter

Pynt:
100 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Alternativt, dersom du ikke har food processor; smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.

Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare kanter (26 cm i diameter).

Plukk ut pene pecannøtter til pynt. Hakk resten fint. Pisk eggene til nøttefyllet lett sammen i en bolle. Smelt smøret og sirup i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Rør inn de fint hakkede pecannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pecannøttene oppå fyllet i et pent mønster.

Stek paien midt i ovnen ved 220°C i 10 min. Skru ned varmen til 165°C og stek videre i 40 min til. Avkjøl paien før servering.

Tips

Se også oppskrift på "Chocolate Pecan Pie".

Kakekategori
Sesong

10 kommentarer

Laget denne på onsdag, veldig god på smak... men jeg må presisere viktigheten av å hakke nøttene fint... De fløt opp, så fyllet ble delt på en måte...

Veldig, veldig god og jeg fått gode tilbakemeldinger når jeg har servert denne, men de fleste synes også at den ble litt kvalmende søt. Gjorde noen justeringer på fyllet sist gang jeg lagde den; Økte fra 3 til 4 egg, reduserte sukkeret fra 125 til 100g og sirup fra 3 til 2,5 dl og det gjorde susen, alle var fornøyd :)
Anbefales på det varmeste å servere den sammen med vaniljeis, uuuutrolig godt!

Har noen prøvd å lage den med glutenfritt mel? Skal det gjøre noen stor forskjell eller kan man bare følge oppskriften og være trygg på at det blir bra?

Hei!
Kan denne lages dagen før den skal serveres?

Som svar på av Lorena (ikke bekreftet)

My grandmother has been making pecan pies for decades, starting for my grandfather who hails from the South, where it is a delicacy. She usually makes her pies the day before they are served. And they taste no less delectable for the pause when they are eaten.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift