Safarikake med sjokoladekrem


Ønsker du å lage en kjempeenkel dessertkake, så får du et supert tips her!

Safarikake er en veldig populær oppskrift her på Det søte liv. Desserten består av knuste Safarikjeks som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir derfor ikke stiv, derfor kalles denne oppskriften også ofte for "Flytende ostekake".

 

 

Her har jeg brukt kremost med sjokoladesmak, som gjør at ostekremen blir til en deilig sjokoladekrem. Alternativt kan du bruke vanlig kremost naturell og blande i smeltet sjokolade. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med Safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter!  

 

 

Jeg har laget Safarikaken som porsjonskaker rett i dessertglass denne gangen, som gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut, men du kan også bruke en stor serveringsskål som man kan forsyne seg fra. 

 

 

Oppskriften gir 4 - 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)

Sjokoladekrem:
♥ 200 g kremost med sjokoladesmak (for alternativ, se tips)
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Bær:
♥ 200 g bjørnebær
♥ 400 g bringebær

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene og dessertglass (eller en stor serveringsskål).

 

 

Grovhakk Safarikjeksen.

 

 

Ha kjeksbitene nederst i skålene.

 

 

Bruk kremost med sjokolade eller bland smeltet melkesjokolade med vanlig kremost naturell (se tips).

Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker.

I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen.

Ha en godt lag med den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene.

 

 

 

Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.

 

 

Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. 

 

 

Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering. 

 

 

Veldig god og enkel dessert, som egner seg både til hverdags og til fest!

 

 

 

Tips:

♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan gjerne variere kaken ved å bruke andre typer kjeks (f eks Oreokjeks).

♥ Jeg har her brukt Philadelfia kremost med sjokoladesmak. Får du ikke tak i dette produktet, går det like fint å smelte melkesjokolade og blande sjokoladen med vanlig kremost naturell. Bruk i så fall 100 g melkesjokolade (eller kokesjokolade hvis du liker sterkere sjokoladesmak) til 200 g kremost naturell. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro, avkjøl sjokoladen og rør den deretter sammen med kremosten før du pisker inn melis og vaniljesukker. 

♥ Safarikakene bør spises samme dagen de er laget så bærene er helt ferske, men jeg liker å la de stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikakene helt nylaget.

 

 

Deilig dessert! 

 

 

♥ ♥ ♥  Heart  ♥ ♥ ♥ 
 

Safarikake med sjokoladekrem
Ingredienser

Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)

Sjokoladekrem:
♥ 200 g kremost med sjokoladesmak (for alternativ, se tips)
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Bær:
♥ 200 g bjørnebær
♥ 400 g bringebær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene og dessertglass (eller en stor serveringsskål)

Grovhakk Safarikjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålene.

Bruk kremost med sjokolade eller bland smeltet melkesjokolade med vanlig kremost naturell (se tips). Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen.

Ha en godt lag med den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene.

Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.

Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. 

Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering. 

Tips

♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan gjerne variere kaken ved å bruke andre typer kjeks (f eks Oreokjeks).

♥ Jeg har her brukt Philadelfia kremost med sjokoladesmak. Får du ikke tak i dette produktet, går det like fint å smelte melkesjokolade og blande sjokoladen med vanlig kremost naturell. Bruk i så fall 100 g melkesjokolade (eller kokesjokolade hvis du liker sterkere sjokoladesmak) til 200 g kremost naturell. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro, avkjøl sjokoladen og rør den deretter sammen med kremosten før du pisker inn melis og vaniljesukker. 

♥ Safarikakene bør spises samme dagen de er laget så bærene er helt ferske, men jeg liker å la de stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikakene helt nylaget.

4 kommentarer

Hei!
Jeg lurte på hva slags glass er det på bildet med dessert inni?
Tenkte lage sånn, og ville kjøpe de dessert glassene også:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift