Himmelsk sjokoladekake i langpanne

Himmelsk sjokoladekake i langpanne

08.09.2019


Åååå, dette er bare en så utrolig DIGG sjokoladekake! 

Jeg har flere lignende langpannekaker her på Det søte liv fra før av, men ikke kombinasjon med denne eksepsjonelt deilige sjokoladekremen. 

 

 

Vi snakker her mørk, supersaftig sjokoladekake med MASSE lys, bløt sjokoladekrem!

 

Himmelsk godt! 

 

 

Oppskriften er til stor langpanne. 
 

Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 5 egg
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 9,5 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp til blandingen blir klumpfri. Ta kjelen av platen og avkjøl i noen minutter.

Finn frem en stor bakebolle. Ha sukker, egg, rømme og sjokoladesmøret i bollen. Rør godt (jeg bruker håndmikser til dette). 

Tilsett deretter de tørre ingrediensene: natron, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland til deigen blir helt jevn og klumpfri. 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.


Sjokoladekrem:

Smelt smøret til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lys kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. 

Visp inn egget.

Ha melis i en bakebolle. Tilsett kremost og sjokoladeblandingen. Visp med håndmikser til en jevn, tykk krem.

Bre sjokoladekremen over kaken i et tykt lag.

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Supersmooth og deilig sjokoladekake! 

 

 

Tips:

♥ Det er nokså mye sukker i oppskriften. Jeg synes det gir deilig kake (og det er heller ikke såååå mye sukker med tanke på hvor stor kake dette er), men du kan fint redusere noe på sukkeret (til f eks 7 dl) hvis du foretrekker det. 

♥ Kakestykkene kan fryses. Siden det er så mye sjokoladekrem på kakestykkene, kan det lønne seg å sette kakestykkene i en boks eller lignende i fryseren.  

♥ For lignende sjokoladekaker i langpanne, men med annen sjokoladekrem, se for eksempel Texas sjokoladekake, Gjennombløt sjokoladekake, Barnehagens beste sjokoladekake, Kjelesjokoladekake og Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur
 

 

Ha en fortsatt finfin helg! 

 

 

  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Himmelsk sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 5 egg
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 9,5 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp til blandingen blir klumpfri. Ta kjelen av platen og avkjøl i noen minutter.

Finn frem en stor bakebolle. Ha sukker, egg, rømme og sjokoladesmøret i bollen. Rør godt (jeg bruker håndmikser til dette). 

Tilsett deretter de tørre ingrediensene: natron, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland til deigen blir helt jevn og klumpfri. 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lys kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. 

Visp inn egget.

Ha melis i en bakebolle. Tilsett kremost og sjokoladeblandingen. Visp med håndmikser til en jevn, tykk krem.

Bre sjokoladekremen over kaken i et tykt lag.

Del kaken i firkanter. 

Tips

♥ Det er nokså mye sukker i oppskriften. Jeg synes det gir deilig kake (og det er heller ikke såååå mye sukker med tanke på hvor stor kake dette er), men du kan fint redusere noe på sukkeret (til f eks 7 dl) hvis du foretrekker det. 

♥ Kakestykkene kan fryses. Siden det er så mye sjokoladekrem på kakestykkene, kan det lønne seg å sette kakestykkene i en boks eller lignende i fryseren.

08.09.2019
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

29 kommentarer

Hvor lenge kan jeg ha kaken stående før den blir dårlig?

Den kaken tror jeg holder seg noen dager. Ligner på en oppskrift jeg har brukt i flere år, og den er like god, om ikke bedre dagen etter.

Hei, ja riktig det Eva skriver her. Husk å legge plastfolie rundt kaken så den ikke blir tørr. :-)

Hva slags smør brukte du her?

Jeg mener Kristine alltid bruker ekte smør i sine kaker, med mindre hun har skrevet noe annet i oppskriften.

Jeg bruker alltid meierismør når jeg baker.

Denne så skikkelig digg ut!
Men jeg lurer på, hvordan rømme bruker man?

Jeg har alltid brukt lett rømme når jeg baker denne kaka her.

Både lettrømme og seterrømme kan brukes.

Et lite tips, kaka blir mye bedre om man blander egg og sukker til eggedosis først før man har i rømme og sjokoladesmøret i bollen. Og mengden av sjokoladekremen kan fint halveres :)

Kaken blir litt luftigere dersom man pisker eggedosis, og litt mer kompakt dersom man ikke gjør det. En smakssak hva man foretrekker. Jeg liker denne kaken veldig godt slik den står beskrevet, men setter veldig pris på din tilbakemelding og tips!

Hei
Hvilken kremost er det du bruker i glasuren?

Vanlig kremost naturell (Philadelfia - ikke light).

Jeg regner med du mener 950 gram mel og ikke 9,5 dl. 9,5 dl er jo bare rundt 500 gram mel

Bakte denne i går, 9,5 dl mel ble meget bra

Ja, det er riktig med 9,5 dl hvetemel.

Hvorfor skal kaken avkjøles i formen og ikke på rist?

Det går også an å avkjøle på rist. Jeg liker å la kaken avkjøles og stabilisere seg før den hvelves ut av formen, men det er ikke så nøye.

Må man bruke egg i glasuren? Hva skjer med glasuren om man dropper egget?

Sjokoladekremen*

Vil du droppe egget i sjokoladekremen, er det bare å gjøre. Tilsett da i stedet et par spiseskjeer varm kaffe eller fløte for at sjokoladekremen skal bli smidig og klumpfri. Egget er med på å stabilisere kremen og gjøre den blank, men det er ikke nødvendig å bruke egg i kremen.

Veldig god kake. Brukte lettrømme. Litt redusert sukkermengde. 25% mer krem på toppen (og lot 20% av sjokoladen være skikkelig mørk sjokolade).

Hyggelig å høre, og takk for tips!

Hei! Er denne like saftig og god om den oppbevares i kjøleskap over natten?

Ja, det tåler den veldig fint. Pakk kaken inn i plast for å være sikker på at den ikke blir tørr.

Har laget denne og den var farlig god. Alle som har smakt har sagt at den var god og saftig, ikke antydning til tørr. Lagret kaka kjøog og hadde kake hele neste uke.

Lurer på en ting, har du prøvd å lage denne som muffins? Skal ha et opplegg på jobb og da tenker jeg det kunne vært greit å lage porsjondstykker a la muffins, men usikker på hvordan denne røra reagerer. Synes den ble ganske så høy i dypforma

Nå har Keg laget denne kaka noen ganger, og ALDRI har jeg fått så mye skryt for sjokoladekake i langpanne!
Bruker en annen krem riktignok, men denne kaka har enda *bankibordet* ikke skuffet meg

Hei, tusen takk for en utrolig god oppskrift! Jeg lurte på om jeg kan halvere oppskriften og bruke en rund kakeform istedenfor?

Kan man halvere eller minske oppskriften? Hva blir målene, størrelse på form og baketid? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter