Mandelmakroner

Mandelmakroner
Ingredienser

2 eggehviter
200 g mandler
200 g melis

Fremgangsmåte

Skåld og mal mandlene. Stivpisk eggehvitene og bland med mandler og melis.

Sett små topper med to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Ha litt avstand mellom kakene fordi de flyter litt ut under stekingen.

Stek makronene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min, til de er lett gyldne. Avkjøl på rist.

Tips

Oppbevar "Mandelmakronene" i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på "Kongemakroner".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Er det mulig å sløyfe mandlene med hasselnøtter?
Hadde dessverre ikke nok mandler hjemm.

Jeg vokste opp med å lage disse med min mor til jul. Hun lagde alltid marengs først, altså pisket eggehviter med melis for deretter å blande med mandler. Jeg synes det da blir lettere å blande og deigen blir ikke så tung.

Ellers brydde vi oss aldri om å skolde mandlene. Makronene ble nok ikke så pene da, men vi spiste dem opp uansett.

God jul!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift