Enkel eplekake


Hei,

Eplekakesesongen er her for fullt! Og vi er vel alle enige om at eplekake er noe av det beste som finnes?

Her skal du får en super oppskrift på en liten og superenkel eplekake!

 

 

En sånn kake som du bare kan smelle sammen på noen minutter og så nyte en halvtime senere.  Smile  

Deigen skal bare røres raskt sammen. Den inneholder godt med sukker og ikke noe bakepulver, som gir den en litt småseig konsistens - som er DIGG!

Eplekaken lages i brødform og har en hendig størrelse hvis du bare impulsivt får lyst på noe godt.  Bare finn frem en stor kniv og del den stekte kaken i skiver.

 

 

YUM!

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ss mandelflak


Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Skrell eplene og del dem på midten. Skjær ut kjernehuset og del de halve eplene i skiver. Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken. 

Dryss over sukker, kanel og mandelspon.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

 

 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

 

 

Superdeilig med nystekt eplekake!

 

 

Tips:

♥ Prøv å lage skiver av halve epler. Det passer perfekt i brødformen og ser lekkert ut fordi kaken da får en tykk stripe med epler på midten og deilige, myke kakekanter på sidene! Smile

♥Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mykere enn helt klassiske varianter av eplekake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Hvis du vil lage en avlang eplekake med en mer klassisk konsistens, se oppskrift på Eplekake i brødform. Alle oppskriftene på eplekake finner du HER.

 

 

NAM!

 

Denne kaken går det fint å lage seg på en helt vanlig ukedag...  Wink  

Ha en fin uke  ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Enkel eplekake
Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ss mandelflak

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Skrell eplene og del dem på midten. Skjær ut kjernehuset og del de halve eplene i skiver. Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken. 

Dryss over sukker, kanel og mandelspon.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

Tips

♥ Prøv å lage skiver av halve epler. Det passer perfekt i brødformen og ser lekkert ut fordi kaken da får en tykk stripe med epler på midten og deilige, myke kakekanter på sidene! Smile

♥Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mykere enn helt klassiske varianter av eplekake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

11 kommentarer

Nydelig! Den har blitt familiens nye favoritt - også så rask og enkel å slå sammen : ) Nam!

Denne har vi bakt flere ganger hjemme nå, og alle elsker den! Tusen takk!
Nå lurer jeg på om jeg skulle doblet oppskriften og lage i en litt større form/liten langpanne - tror du jeg da skal bruke samme steketid?

Hei, eg tok en større panne og satte varmen opp litt samt lengre steketid når eg doblet oppskriften. Anbefaler at du bruker to små former istedenfor da eg tipper dette vil vere den samme steketiden.

Denne kaken er helt nydelig! Etter at jeg oppdaget denne, er den bakt mange ganger, og jeg får alltid skryt:-). Jeg elsker oppskriftene her inne. Fremgangsmåten beskrives så fint, og de slår aldri feil! Tusen takk:-)

Denne ble veldig godt mottatt hos oss, og kommer garantert til å bli laget igjen. Likte også at den var så kjapp å lage, samt at den var litt seig og sprø på toppen, veldig god. Kunne godt redusert litt på sukkeret, men eplene mine var ikke syrlige, så sikkert derfor.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift