Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)


Hei,

Her skal du få oppskriften på mine favorittrundstykker for tiden! 

Disse rundstykkene er superlette å lage, de er sunne og næringsrike og så metter de lenge.

 

 

Du trenger veldig få ingredienser, og hovedbasen består av egg, cottage cheese og havregryn. De lages med bakepulver og ikke gjær, så du trenger ingen tid til heving av deigen.

Rundstykkene blir kompakte, men likevel veldig myke og kjempegode! 

 

 

Anbefales virkelig!  Oppskriften gir 8 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø


Fremgangsmåte:

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.

♥ Se også Proteinrundstykker med kremost og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø, som er variasjoner av denne oppskriften.

 

 

Disse rundstykkene er gode til alle typer pålegg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

43 kommentarer

Hei.
Når jeg lager dem så blir de skinnflate. Hvordan greier jeg å unngå det?

Som svar på av Anniken (ikke bekreftet)

Det skal de ikke bli. Har du brukt hele mengden havregryn som står i oppskriften? Det er nemlig viktig at du gjør. I tillegg kan det hjelpe å la deigen stå og svelle en stund før du steker rundstykkene.

Hei.

Mine blir ikke helt gjennomstekte, har hatt de i ovnen lenger enn det det står også nå. Er det vanlig at de er litt "bløte" inni?

Som svar på av Thea (ikke bekreftet)

De skal ikke bli bløte, men siden der såpass kompakte, kan de nok kjennes litt fuktige i midten, i hvert fall når de er nystekte. Hvis du ikke liker dette, kan du lage rundstykkene flatere og/eller øke steketiden.

Hei!
Nettopp laget protein rundstykker ( cottage cheese/havregryn) . Dessverre har de en lei tendens til å flyte utover og blir flate.
Hva gjør jeg feil?

Som svar på av Anita (ikke bekreftet)

Følg tipset om å la deigen stå og svelle en stund før du former rundstykkene og steker dem. Da vil de holde fasongen mye bedre.

Hei :)
Desse blir så gode, men mine blir aldri høge? Dei sig utover når dei har stått i ovnen eit par minutt...Tips til kva eg gjer feil? Eg har ikkje salt i dei, då me lever satfritt i størst mogleg grad :)

Som svar på av Unni Bjørke (ikke bekreftet)

Prøv tipset som nevnt ovenfor om å la deigen stå og svelle en stund før du former og steker rundstykkene. Jeg skal skrive det inn i tipsfeltet i oppskriften.

Et tips for å unngå at de blir flate, er å ikke blande cottage cheesen lenger enn at den akkurat blir oppløst. Blandes den for lenge, er det min erfaring at de flyter ut. Hvis du synes det er kjipt med klumper, er det muligens lurt å knuse litt med en gaffel før du blander den med resten. Elsker for øvrig denne oppskriften!

Det sier jo seg selv. Dobbler du oppskrivfte så må du ta DOBBELT av alt som står. Lurer av og til på hva samfunnet har blitt til. 3+3= 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helt nydelig med tranebær eller rosiner, samt litt frø i! Deilig med nystekte rundstykker med syltetøy og ost

Hei
Går det an å lage»deigen» på kvelden for så å steke de om morgenen? Har laget de mange ganger og steker de nå i airfryer, blir så fluffy og fantastisk gode 🙃

Jeg forstår ingenting av det dere sier at deigen var bløtt. Min var tørr!! Hva har jeg gjort feil??? Følgte oppskriften nøyaktig!!

Takk for tilbakemelding Frida men det er ikke en selvfølge når det står i oppskriften å bruke så så mye... Hvis det hadde blitt skrevet å ta litt og litt og at man ikke trengte akkurat 400 gr så hadde vi sikkert gjort det. 😊 Man prøver å følge en oppskrift nøyaktig når man aldri har gjort det før. 😏 Nå vet jeg det. Skal prøve.... Takk!!

Hei.

Jeg har brukt denne oppskriften til pizzabunn. Kjempe godt. Jeg klemmer ut deigen på ett stekebrett. Bruker selvfølgelig bakepapir. Steker i ca samme tid til den blir gylden. Så er det bare å lage pizzaen etter ønske og steke til osten er gylden. Jeg har også klemt det ut på samme måte som til pizzabunn. Men da den er ferdig stekt så deler jeg den opp til ønskede biter
Og bruker det som brødskiver istedenfor rundstykker. Like godt bare litt mere jobb.

Hei. Tåler ikke kumelk(også ikke melkeprotein) Er det noe annet jeg kan bruke i stedenfor cottage cheese?

Noen påstår at "deigen" blir tørr. Andre påstår den blir bløt. Nå er det jo greit å huske at med 3 egg så er ikke dette et standardvolum med væske. Noen bruker muligens ekstra store egg og andre små. Kan jo bidra til ulike opplevelser av tørr/bløt deig.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift