Sitronkake i langpanne

Sitronkake i langpanne

24.01.2005

Sitronkake i langpanne smaker friskt og godt og har en deilig, myk konsistens. Kaken blir ekstra fin hvis du topper den med melisglasur med sitronsmak.

Oppskriften passer til stor langpanne.

Sitronkake i langpanne

Ingredienser

6 egg
6 dl sukker
250 g smør
1 dl melk
11 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl sitronsaft (se tips)

Glasur:
6 dl melis (gjerne gul melis med sitronsmak)
ca 4 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner. Husk da å sile vekk alle stenene.

Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.

24.01.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Det står smør i glasuren, men hvor mye skal det i. :-)

Smør betyr at du skal smøre glassuret på kaken, det er ikke smør i oppskriften.

Kaka smakte godt med glasur fra gulrot kake. Deigen var tørr alt for mye mel. Du skulle skrive at vi trenger smørglassur til kremen. Jeg prøvde å følge oppskriften din. Det går ikke an å blande melis og 4 ss. sitronsaft.

Unnskyld min feil. Nå forstår jeg hvorfor kaka var tørr, pga. mangler sitronsaft, istedenfor 2 dl sitronsaft brukte jeg bare 4ss. sitronsaft til deigen. Sorry author. I will still use this recipe.

Hei. God kake, men for mye sitron etter min smak. Laget den neste med redusert sitronmengde både i kaken og glasuren

Ja, det går fint å erstatte en del av sitronsaften med melk hvis man ønsker mildere smak. Se også oppskrift på Appelsinkake i langpanne som er basert på samme oppskrift, men som blir mildere. :-)

Hei, bakte denne kaken, smaker godt. Men den vokste noe ufattelig i stekeovnen. Noe jeg har gjort galt? Tips til neste gang?

Hm, høres rart ut. Kaken skal passe godt til en stor langpanne, så kanskje formen din var litt for liten.

Har akkurat laget denne kaken og den er nydelig!! Jeg hadde ikke nok sitron til glasuren så den var bare melis og vann, men den var knall god uansett.
Spørsmålet mitt er, hvor lenge holder denne kaken seg? Jeg her laget den I dag, men gjestene kommer ikke før på fredag ettermiddag. Ville bare prøve om den var god først. Holder den seg til fredag??

Kaken holder seg myke i noen dager dersom man er nøye på å pakke kaken godt inn i plast (ellers blir kantene tørre). Det går også an å fryse kakebitene, og de tiner nokså raskt.

Litt tørr. Ikke min favoritt og jeg har lagd en del sitronkaker.

Denne kaken skal absolutt ikke bli tørr. Kanskje du stekte kaken litt for lenge? Steketid i oppskriftene er alltid bare veiledende siden ovner dessverre er nokså forskjellige.

Kaken ble høy, luftig og saftig, men jeg synes ikke at den smakte så veldig godt. 4 ss sitronsaft i glasuren er uansett alt for lite, så jeg måtte øke til 8 ss for å få en glasur som kunne smøres utover. Jeg tror glasuren hadde blitt bedre av å blande melis og vann og så ha i sitronessens faktisk, da denne glasuren ble sur men mangler den syrlige friskheten som en sitronkake bør ha.

Hei. Når det står sitronsaft på flaske menes det sånn gul flaske som ser ut som en sitron?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter