Rabarbra- og jordbærbiter med smuldretopp


Jordbær og rabarbra er en lekker kombinasjon!

Jordbærene bidrar med sødme som passer bra til de syrlige rabarbrabitene, og jordbærene sikrer dessuten litt lekker rødfarge på bitene, som ikke alltid kommer så godt frem ved bruk av bare rabarbra.

Her en en saftig kake som dekkes med både jordbær- og rabarbrabiter og deretter en crunchy smuldretopping med havre.

 

 

Oppskriften er til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl surmelk
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Fyll:
♥ 300 g jordbær (renset vekt)
♥ 300 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 50 g hvetemel

Smuldretopping:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g havregryn
♥ 100 g brunt sukker
♥ 100 g smør
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Pisk inn vaniljen.

Rør inn surmelk (se tips).

Sikt hvetemelet sammen med bakepulveret og vend dette inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig etter at hvetemelet er tilsatt, se tips.)

Smør deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).

Del jordbær og rabarbra i små biter (se tips). Ha bitene i en bolle og bland med brunt sukker og hvetemel.

 

 

Dryss blandingen jevnt over deigen i langpannen. 

 

 

 

Ha ingrediensene til smuldretoppingen i en food prosessor og kjør dem sammen til en smulete deig (se tips).

Fordel smuldredeigen over jordbær- og rabarbrabitene.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt.

 

 

Avkjøl kaken før den deles i firkanter.

 

 

Sikt over melis rett før servering.

 

 

Kjekt å servere sommerlige kakebiter med jordbær og rabarbra! 

 

 


Tips:

♥ Kakedeigen vil kunne skille seg litt når du rører inn surmelken. Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk. Deigen blir fin igjen når du blander inn hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig etter at du har tilsatt hvetemelet for å unngå at deigen blir seig. 

♥ Jordbær- og rabarbrabitene bør deles i små biter, så forhindrer du at bitene synker til bunns i kaken under stekingen. Det å vende bitene i hvetemel før de has på deigen, bidrar til det samme - i tillegg til at melet gjør at kaken ikke blir så klissete av fuktigheten fra jordbær- og rabarbrabitene.

♥ Kakebitene er fine å fryse. Gi dem gjerne et nytt dryss melis etter at de er tint, så ser de som nylagde ut. 

 

 

Deilig kake, der den lett syrlige smaken fra rabarbrabitene balanserer godt mot det søte. 

 

 

 

Mmmm.....  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rabarbra- og jordbærbiter med smuldretopp
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl surmelk
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Fyll:
♥ 300 g jordbær (renset vekt)
♥ 300 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 50 g hvetemel

Smuldretopping:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g havregryn
♥ 100 g brunt sukker
♥ 100 g smør
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Pisk inn vaniljen.

Rør inn surmelk (se tips).

Sikt hvetemelet sammen med bakepulveret og vend dette inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig etter at hvetemelet er tilsatt, se tips.)

Smør deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).

Del jordbær og rabarbra i små biter (se tips). Ha bitene i en bolle og bland med brunt sukker og hvetemel.

Dryss blandingen jevnt over deigen i langpannen. 

Ha ingrediensene til smuldretoppingen i en food prosessor og kjør dem sammen til en smulete deig (se tips).

Fordel smuldredeigen over jordbær- og rabarbrabitene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt.

Avkjøl kaken før den deles i firkanter. Sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Kakedeigen vil kunne skille seg litt når du rører inn surmelken. Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk. Deigen blir fin igjen når du blander inn hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig etter at du har tilsatt hvetemelet for å unngå at deigen blir seig. 

♥ Jordbær- og rabarbrabitene bør deles i små biter, så forhindrer du at bitene synker til bunns i kaken under stekingen. Det å vende bitene i hvetemel før de has på deigen, bidrar til det samme - i tillegg til at melet gjør at kaken ikke blir så klissete av fuktigheten fra jordbær- og rabarbrabitene.

♥ Har du ikke food processor, går det også helt greit å blande sammen smuldredeigen med fingrene. Bare husk at smøret må være romtemperert og mykt. 

♥ Kakebitene er fine å fryse. Gi dem gjerne et nytt dryss melis etter at de er tint, så ser de som nylagde ut. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei,
når du skriver havregryn, mener du da lettkokte eller store, hele havregryn?

Som svar på av Ulla (ikke bekreftet)

Hei, her har jeg brukt små havregryn (lettkokte). Store havregryn kan også brukes, men vil da synes bedre i smuldretoppingen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift