Magnolia Vanilla Cupcakes

Magnolia Vanilla Cupcakes

05.04.2009
Magnolia Vanilla Cupcakes

Ingredienser

Vanilla Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Pynt:
kakestrøssel - gjerne ulike typer

Fremgangsmåte

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Tips

Muffinsene er ok å fryse.

Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på dem, ellers smelter kremen.

På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Vanilla Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift:

Chocolate Buttercream:

400 g smør
2 ss melk
270 g kokesjokolade
1 ts vaniljeessens
5 dl melis

Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15 minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.

05.04.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

18 kommentarer

Hei.
Jeg har brukt denne oppskriften mange ganger, men nå var det på tide å eksperimentere litt:-)
Jeg byttet ut halvparten av melka med ananassaft, og puttet ananasbiter i deigen. Helt Nyydelig.

Tusen takk!

Klem<3

Hei! Det står at man kan fryse disse, men fryser du de med smørkremen?

Det kan du godt. Jeg gjorde det, og de var like god som når du bakte dem .

Hvor mange Cupcakes blir det av denne oppskriften? :-)

24 stk

Jeg har ikke vaniljeessens... Hva skal jeg bruke isteden for??
Haster skal lage de til i morgen!!!!

Hei! Lenge siden du stilte spørsmålet, men det er bare å bruke vaniljepulver :) Jeg bruker denne oppskriften nesten hver gang jeg baker cupcakes, og bruker vaniljepulver istedet. Smaker helt likt!

Super oppskrift har brukt den mange ganger før!

Bør bruke vaniljeekstrakt eller frøene i vaniljeStang for virkelig god vaniljesmak, ikke vaniljesukker eller essens. Men går
SelvsAgt det også men blir ikke samme Smak.

Hvor mye frø fra vaniljestang bruker du da?
Fra en stang? eller fra flere?
Veldig lyst til å prøve disse :-)

Skal man piske det med håndmikser!

Er det ikke for meget sukker 12-16 dl til kun 250 gr smør

God konsistens, smaken ville vært perfekt med hakket mindre sukker. Ikke pga kaloriene, men rett og slett fordi de var oversøte noe som overdøvet all annen smak. Kommer til å forsøke en gang til, men da med 1/3 mindre sukker.

Hvor lang tid tar det å lage disse ca?

Hei! Det var en stund siden du stilte spørsmålet, men det tar ca 40-50 minutter og lage dem :) Eller det kommer jo litt an på hvor lenge du har dem i ovnen, men og lage selve muffinsdeigen tar kanskje 10-15 minutter :) toppingen er vel rundt dem samme. I tilleg må de stå i kjøleskapet en stund også, men det er ikke så veldig lenge.

Jeg har brukt denne oppskriften sååå lenge, og prøvde med brownie-deig, melkesjokolade-buttercream og hakket sjokolade til topping. Himmelsk!!! Prøvde også å gjøre dette om til en "kake" og den ble akkurat som forventet. Anbefales på det høyeste

Vor mange muffinser er det

Hei. Prøvde disse nå. Smakte veldig godt. Men kunne kjenne melis konsistensen. Knaset litt liksom. Hva kan jeg gjøre ? Fulgte oppskriften,men noe må være gjort feil....

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter