
1 ferdigkjøpt marengsbunn (20 cm i diameter)
Sitronis:
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 sitron
2 dl rømme
2,5 dl kremfløte
Sett marengsbunnen på et fat som tåler å være i fryseren. Fest ringen til en kakeform (20 cm i diameter) godt rundt marengsbunnen.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk i vaniljesukkeret. Riv skallet av sitronen og press ut saften (det skal bli ca 0,5 dl sitronsaft). Ha dette også i eggedosisen. Vend inn rømmen. Pisk kremfløten til krem og bland i til slutt. Rør godt med en stålvisp, slik at blandingen blir jevn, luftig og klumpfri.
Hell isblandingen over marengsbunnen i formen. Sett fatet i fryseren i minst 4 timer, til isen er frossen. Fjern kakeringen og pynt kaken.
Marengsbunn fås kjøpt blant annet på ICA og ICA Maxi. Du kan også lage din egen marengsbunn (se oppskrift på detsoteliv.no), men pass på at du ikke lager den større enn 20 cm i diameter.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4378 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1030
Brukere i dag: 12455
Brukere siste 7 dager: 125482
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar