Magnolia Vanilla Cupcakes

Her er oppskriften på VERDENS MEST TRENDY muffins! Vanilla Cupcakes fra Magnolia Bakery som ligger i Greenwich Village i New York, har blitt verdensberømte etter at de fire jentene i den populære serien "Sex and the City" ("Sex og singelliv") i flere episoder har sittet utenfor bakeriet med hver sin pastellfargede cupcake og snakket om menn.  😄 

Jeg har selv besøkt dette bakeriet, og jeg må innrømme at munnen min løp i vann av alle de store, flotte, delikate kakene bak kakedisken! Det er ikke uvanlig at det står kø langt ut på gaten fra det lille bakeriet, og de har sett seg nødt til å sette restriksjoner på hvor mange cupcakes man kan kjøpe per person.

Jeg er nå den lykkelige eier av kakeboken "More from Magnolia - Recipes from the World-Famous Bakery" (2004). Om oppskriften på Magnolia Vanilla Cupcakes står det:

"Everyone is always asking us which is the most popular cupcake at the bakery. Most people are suprised that it is what we call the vanilla vanilla - the vanilla cupcake with the vanilla icing (and the most popular color for the icing is pink)".

Stolt som en hane kunne jeg slå fast at det er fullt mulig å lage lekre Vanilla Cupcakes hjemme som blir minst like flotte som de du får kjøpt hos Magnolia Bakery! Oppskriften gir 24 stk fantastiske muffins. Se også oppskrift på deilige Magnolia Chocolate Cupcakes.

Magnolia Vanilla Cupcakes
Ingredienser

Vanilla Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Pynt:
kakestrøssel - gjerne ulike typer

Fremgangsmåte

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Tips

Muffinsene er ok å fryse.

Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på dem, ellers smelter kremen.

På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Vanilla Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift:

Chocolate Buttercream:

400 g smør
2 ss melk
270 g kokesjokolade
1 ts vaniljeessens
5 dl melis

Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15 minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.

19 kommentarer

Hei.
Jeg har brukt denne oppskriften mange ganger, men nå var det på tide å eksperimentere litt:-)
Jeg byttet ut halvparten av melka med ananassaft, og puttet ananasbiter i deigen. Helt Nyydelig.

Tusen takk!

Klem<3

Hei! Lenge siden du stilte spørsmålet, men det er bare å bruke vaniljepulver :) Jeg bruker denne oppskriften nesten hver gang jeg baker cupcakes, og bruker vaniljepulver istedet. Smaker helt likt!

Bør bruke vaniljeekstrakt eller frøene i vaniljeStang for virkelig god vaniljesmak, ikke vaniljesukker eller essens. Men går
SelvsAgt det også men blir ikke samme Smak.

God konsistens, smaken ville vært perfekt med hakket mindre sukker. Ikke pga kaloriene, men rett og slett fordi de var oversøte noe som overdøvet all annen smak. Kommer til å forsøke en gang til, men da med 1/3 mindre sukker.

Hei! Det var en stund siden du stilte spørsmålet, men det tar ca 40-50 minutter og lage dem :) Eller det kommer jo litt an på hvor lenge du har dem i ovnen, men og lage selve muffinsdeigen tar kanskje 10-15 minutter :) toppingen er vel rundt dem samme. I tilleg må de stå i kjøleskapet en stund også, men det er ikke så veldig lenge.

Jeg har brukt denne oppskriften sååå lenge, og prøvde med brownie-deig, melkesjokolade-buttercream og hakket sjokolade til topping. Himmelsk!!! Prøvde også å gjøre dette om til en "kake" og den ble akkurat som forventet. Anbefales på det høyeste

Hei. Prøvde disse nå. Smakte veldig godt. Men kunne kjenne melis konsistensen. Knaset litt liksom. Hva kan jeg gjøre ? Fulgte oppskriften,men noe må være gjort feil....

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift