Coca-Cola Chocolate Pecan Cake

Coca-Cola Chocolate Pecan Cake er en veldig saftig og myk sjokoladekake som inneholder Coca-Cola. Kaken er fylt og dekket med deilig sjokoladekrem og pyntet med hakkede pecannøtter.

Coca-Cola Chocolate Pecan Cake
Ingredienser

100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g sukker
2 ss kakao
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
0,75 dl kefir
0,75 dl Coca-Cola

Fyll:
50 g smør
50 g kokesjokolade
1 dl Coca-Cola
500 g melis

Pynt:
75 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en stor bakebolle. Bland sammen lett sammenpiskede egg, vaniljeessens, kefir og Coca-Cola i en annen bolle. Ha dette i det tørre og bland deigen sammen. Rør til slutt i avkjølt smør.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del den kalde kaken i to kakebunner.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Rør deretter i Coca-Cola. Tilsett så melis og rør til du får en glatt og klumpfri krem. Sett kaldt til kremen har passe tykk smørekonsistens.

Ha halvparten av fyllet mellom kakebunnene og smør resten over hele kaken. Dryss over hakkede pecannøtter til pynt.

Tips

Kaken holder seg nokså lenge myk i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

1 kommentar

Jeg tenkte jeg skulle forsøke denne coca-cola/ pecan sjokoladekaken til min datters konfirmasjon, da er kanskje en form på 22 cm litt liten.
Har du forsøkt å bake den i liten langpanne? Bør jeg evt. doble oppskriften og gjøre noe med steketiden?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift