Risboller i langpanne (uten delfiafett)

 

Risboller er en favoritt til jul! Jeg vet imidlertid at mange liker best å lage Risboller uten delfiafett.

Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.  

 

 

Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen! Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 400 g kokesjokolade (lys eller mørk)
♥ 260 g puffet ris (1 pose)


Fremgangsmåte:

Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm.

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.

Ha bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt sammen med en slikkepott og glatt til overflaten.

Sett langpannen kjølig i et par timer (eller over natten) slik at sjokoladen stivner.

 

 

Løft deretter kaken ut av langpannen.

 

 

Skjær opp kaken i firkanter.

 

 

Vips har du mange digge riskaker! 

 

 

Godt likt av både store og små! 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å røre godt rundt når du har i puffet ris. Sjokoladeblandingen har en tendens til å legge seg nederst i kjelen, så løft opp godt fra undersiden når du rører slik at du får blandet risen jevnt med sjokoladen.

♥ Press rissjokoladen tett sammen i langpannen så du unngår luftbobler i riskakene.

♥ Når du skjærer kaken i firkanter, lønner det seg å bruke en god kniv og sage forsiktig. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.

♥ Riskakene har lang holdbarhet. Oppbevar riskakene kjølig så kakene ikke blir klissete, gjerne i en stor kakeboks med matpapir mellom lagene. 

♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke denne oppskriften til å forme tradisjonelle, runde riskaker i stedet. Sett dem da på bakepapir (eller i muffinsformer) og avkjøl til de stivner, før du har dem i en boks.

 

Kjekt med det som er enkelt!  Smile
 

 

Og godt! Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Risboller i langpanne (uten delfiafett)
Ingredienser

♥ 3 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 400 g kokesjokolade (lys eller mørk)
♥ 260 g puffet ris (1 pose)

Fremgangsmåte

Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm.

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.

Ha bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt sammen med en slikkepott og glatt til overflaten.

Sett langpannen kjølig i et par timer (eller over natten) slik at sjokoladen stivner.

Løft deretter kaken ut av langpannen.

Skjær opp kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig å røre godt rundt når du har i puffet ris. Sjokoladeblandingen har en tendens til å legge seg nederst i kjelen, så løft opp godt fra undersiden når du rører slik at du får blandet risen jevnt med sjokoladen.

♥ Press rissjokoladen tett sammen i langpannen så du unngår luftbobler i riskakene.

♥ Når du skjærer kaken i firkanter, lønner det seg å bruke en god kniv og sage forsiktig. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.

♥ Riskakene har lang holdbarhet. Oppbevar riskakene kjølig så kakene ikke blir klissete, gjerne i en stor kakeboks med matpapir mellom lagene.

♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke denne oppskriften til å forme tradisjonelle, runde riskaker i stedet. Sett dem da på bakepapir (eller i muffinsformer) og avkjøl til de stivner, før du har dem i en boks.

10 kommentarer

Hei!
Kan jeg bruke soyamelk istedenfor fløte?

Blir disse myke eller harde å spise?

Like myke som de med delfiafett? (liker ikke delfia ) men vil ha de myke. Mamma lagde både med og uten delfia, men ingen vet oppskriften!

Disse var kjempegode og raske å lage. De føles saftigere på grunn av at de er presset flate. Jeg hadde ikke meierismør, så jeg tok oppi 150 gram delfiafett istedenfor. Det funket også bra.

Er det mening at de skal være så klissete og «seigt»? Har nå hatt de i kjøleskapet i noen timer og de er like klissete, håpet å få de harde som ris sjokolade, men da skulle jeg kanskje bare ha blandet de med sjokolade alene? Hvordan skal man spise dette, med skje? Mvh Maja

Hei. Glemte bort langformen med risboller
På boden, de er litt tørr i kanten nå. Har du noe tips?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift