Brownies

Brownies

22.06.2005


Her har du etter min mening VERDENS BESTE Brownies!!!

Browniesene har deilig myk og fuktig konsistens og NYDELIG sjokoladesmak!! De er enkle å lage og er uten annen smakstilsetning enn mørk sjokolade.

Oppskriften er til liten langpanne.

Brownies

Ingredienser

200 g kokesjokolade (se tips)
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30-40 minutter (tilpass steketiden til ovnen din, kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen (se tips).

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig for å få rett konsistens på kaken at den ikke steker for lenge. Kaken kan godt virke litt flytende og ustekt når den er ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald (la kaken gjerne stå i kjøleskapet over natten). Da stivner kaken og får perfekt konsistens!

♥ Bruk gjerne mørk kokesjokolade (opp til 70% kakaoinnhold), hvis du liker ekstra intens sjokoladesmak. Jeg pleier å gjøre det. Alternativt kan du øke mengden kokesjokolade til 300 gram eller kombinere 200 g kokesjokolade med 1-2 ss kakaopulver. 

♥ Brownies er fine å fryse og tiner nokså raskt.

For flere oppskrifter på "Brownies" som heller ikke inneholder nøtter eller andre spesielle smakstilsetninger, se oppskrift på f.eks. "Brownies uten nøtter", "Brownies med melkesjokolade" og "Kakaobrownies", som er til stor langpanne. Se også "Brownies med sjokoladebiter" eller "Mokkabrownies". Alle disse oppskriftene er også KNALLGODE!

22.06.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

47 kommentarer

Vi manglet en plate kokesjokolade, men la til litt kakao, og det ble skikkelig godt! Kaffen står på, snart kommer resten av folket... :-))

Så bra:) Takk for tilbakemeldingen!

Prøvde denne oppskriften i går, hadde i ekstra sjokolabiter og den ble knallgod.

Gøy å høre, June! Takk for tilbakemeldingen:)

Er det vanlige brownies??

Ja det er det, Kristin. Skjønner ikke hva annet du mener at det skulle være.

Kan man bruke kakao?

Det er mulig, bruker selv alltid 50 g kakao

Anbefaler å bruke kokesjokolade til denne oppskriften. Kokesjokolade stivner nemlig når kaken blir kald (det gjør ikke kakaopulver på samme måte) og sørger for at kaken får den rette konsistensen.

Testet den ut nå. På slutten tok jeg å skjære opp marshmellows med en pizzarulla (mindre gris med pizzarulla, mye enklere) og strødde de over og satt det inn i ovnene igjen til de smeltet og ble gylne. KANONBRA!

Takk for tipset, Ann-Kristin :-) Høres digg ut!

Hei! Jeg skulle lage denne kaken til kakefredag på skolen. Men kaken ble aldri stekt. Hva har jeg gjort gal? gjorde alt som sto i oppskriften.

Du må følge oppskriften og la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da stivner kaken og blir perfekt!

Hei,
Hvis jeg skal lage denne kaken i en rund form, hvor stor bør formen være og hvor lenge bør den stekes? :)

Da hadde jeg brukt en form som er 24-26 cm i diameter. Bruk samme steketid (evtl litt lenger hvis formen er 24 cm). Viktig at du lar den stekte kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, da vil den stivne og bli fast i konsistensen.

må man vispe til sukkeret er borte?

Seff , LoL

Jeg synes den ble alt for søt, så følg evt. tipset! Det gjorde ikke jeg... Jeg brukte vanlig ferja kokesjokolade.

Smakssak, men jeg foretrekker også mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Da blir kaken litt mindre søt. Sukkeret er med på å gi den rette konsistensen på browniesene :-)

så kjempe godt ut, skal lage den med engang :)

Håper kaken falt i smak!

Hva er ferja kokesjokolade?
Uansett så har jeg freia kokesjokolade, funker det?

Freia kokesjokolade, ja ;-)

Mislykket da jeg prøvde å lage den men den ble til en kjempe god sjokolade fondant :))

Dersom du hadde latt kaken stå i kjøleskapet over natten før du tok den ut av formen, ville konsistensen blitt faste, klebrige Brownies (men smaker jo digg varm og flytende også da... :-))

Steketiden 35 min ble for lenge, så det ble bare en veldig søt og vanlig sjokoladekake i stedenfor brownies. Neste gang vil jeg nesten halvere både sukker og steketid.

Ovner varierer, noen får flytende kake når de steker i 35 minutter og hos deg ble kaken for mye stekt. Derfor er det viktig å følge med på egen kake og bli godt kjent med egen ovn. Det er også viktig å ikke piske egg og sukker til eggedosis hvis man vil unngå kakekonsistensen.

Mulig sukkermengden kan reduseres noe, men merk at sukkeret er med på å gi browniesene den rette konsistensen.

Dere som ikke får den til, kanskje dere ikke visper egg og sukker riktig. Ganske viktig at det blir gjort som i oppskriften, eller så kan den bli mislykket.
Jeg gjorde det, og den ble "mislykket", men satt hele den uferdige kaken i kjøleskapet i to timer. Når jeg tok den ut, var det en nydelig konfektkake, så ikke kast den mislykket kaken;););)

Du har skjønt det! Den stekte kaken MÅ stå i kjøleskapet til den har stivnet før den tas ut av formen. Da blir konsistensen perfekt! Takk for tilbakemeldingen din :-)

Hva hvis jeg vil servere den med en gang, er det bare å forandre på steketiden?

Det ble et sånn lag på toppen av kaka, men under så er den bløt... Har jeg gjort noe feil?

Synd det var altfor lang steketid! Stekte kaken kun 21 min og syn den er for sjokolakake! Men smakte himmelsk etter å ha stått i kjøleskapet da;)

Er på ferie lagde denne brownisen fordi jeg ikke ttengte vekt eller håndmikser. Tilastte hakkende valnøtter og litt rosiner. Nå skal kaka få stå i kjøleskapet til vi drar på picnic i morra. Kaka ble knallgod kommmer helt sikkert til å bruke denne oppskriften flete ganger.

Kan man dobbel denne til stor langpanne?

Vi har ikke smør kan man bruke margarin istede?

Hei
Har laget denne kaka nå -den står i ovnen men skal fortæres i kveld. Litt irriterende at du svarer til opptil flere personer o kommentarfeltet at det er VELDIG viktig at den står i kjøleskapet over natten for å bli god. Det har ikke jeg tid til. Synes det skulle stått i oppskriften. Den blir nok god likevel. Jeg la til litt hakkede valnøtter -tror det blir bra.
Hilsen Anne Marte

Jeg og guttungen lagde denne i går og den ble veldig god og vellykket! Fulgte oppskriften til punkt og prikke, brukte 70% kokesjokolade og da ble den søt nok med alt sukkeret som skulle være i. Egentlig ikke nødvendig med melisdryss over, men det var sønnens ønske.
Lot den avkjøle seg i kjøleskapet natten over. Vi tok den ut av ovnen etter 30 minutter. Må følge godt med når den står i ovnen.
Denne lager vi flere ganger.

Hei, jeg hadde handlet inn ingredienser og skulle lage denne kaka da jeg oppdaget at jeg kun hadde hvit kokesjokolade Prøvde å bruke den hvite, og resultatet ble kjempegodt! Har aldri prøvd å lage Whitie isteden for BrownieTrodde først det skulle skje noe rart med konsistensen, men det fungerte akkuratt like bra som når man tar brun kokesjokolade (har lagd denne kaken før nemlig) Synes oppskriften er godt forklart og ikke vanskelig å følge❤️ Takk!

Denne ble alt for søt og fikk ikke riktig smak, så neste gang bruker jeg absolutt 70% kakao som i tipset. Vil nok bruke en oppskrift som også bruker bakekakao. Den ble ellers seig og nesten «riktig» konsistens for meg.

Kan man doble oppskriften og lage i stor langpanne? Steketid evt?

God Jul :)

Bør gå fint å doble oppskriften. Vil tro steketiden blir omtrent den samme, kanskje 1 minutt lenger eller to.

Halverer du derimot oppskriften tror jeg tiden bør kortes ned en del, ettersom røren da får en del mindre varmekapasitet. Med halv oppskrift var 20 minutter nok hos meg.

Falt sammen i midten hos meg.. hva har jeg gjort feil mon tro
Men nydelig smak da :)

Hvor mange biter blir det ca?

Spørs hvor store stykker. Med utgangspunkt i en panne som er 20x30 blir det for eksempel 25 stykker dersom hvert stykke er 4x6 cm, eller ca 12 stykker dersom de er 6x8 cm.

Synes det er mye enklere å bruke milliliter og gram.
Vann og melk veier 1 g per 1 ml.
Og så unngår jeg forvirring mellom dl og l.
Er så fort gjort å ta 2 liter når man skal ha 2 desiliter.
Men ser fort forskjell på 200 ml og 2 liter..
Og så måler jeg flest mulig ingredienser med kjøkkenvekt, siden det kan være litt upresist å bruke volum på grunn av variabel kompresjon. :)
Så min «tilpassede» oppskrift blir da.

200 g kokesjokolade (se tips)
200 g smør
320 g (400 ml) sukker
4 egg
210 g (300 ml) hvetemel
7 g (10 ml eller 2 ts) bakepulver

Hei , regner med det er ekte smør i denne og ikke margarin ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter