Brukere online: 1927
Brukere i dag: 32444
Brukere siste 7 dager: 170807
Endelig helg, dere! Og med dagens letting av restriksjonene, blir dette en helg mange har gledet seg til!
Så da spanderer jeg på en festdessert her på Det søte liv!
♥
Den populære, italienske drinken Aperol Spritz kjennetegnes av den friske, oransje fargen fra Aperol og smaken av lett bitter appelsin. Her har jeg laget en kjempegod og spennende Aperol Spritz-inspirert dessert!
Desserten er som en ostekake på glass, med Aperol både ostefromasjen og i gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin.
På toppen har jeg laget isterninger av hvitvin!
Enjoy!
Oppskriften passer til 5 porsjoner (jeg lagde 5 desserter, selv om du bare ser 4 på bildene... ).
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 120 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 1 ts revet appelsinskall
Ostefromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl lettrømme
♥ 100 g melis
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 0,5 dl Aperol
Aperol-gelé:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1,5 dl kokende vann
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 dl Aperol
Vin-isterninger:
♥ 4 dl hvitvin, søt
♥ 1 ss sukker
♥ 7 plater gelatin
Pynt:
♥ 2 appelsinskiver
♥ 5 mynteblader
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall.
Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.
Ostefromasj:
Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.
Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene.
Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.
Aperol-gelé:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn Aperol.
Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.
Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen.
Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.
Vin-isterninger:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.
Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie.
Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.
Servering:
Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet.
Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.
Pynt hvert glass med vin-isterninger.
Pynt videre med kvart appelsinskive og et mynteblad.
Voilà!
Herlig festdessert!
Tips:
♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol og hvitvin kjøpes på polet.
♥ Siden denne desserten inneholder alkohol, bør den ikke serveres til mindreårige.
♥ Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.
♥ Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering.
♥ Se også oppskrift på Aperol Spritz-panna cotta.
Denne desserten er en sikker vinner i selskapet!
Desserten blir kjempegod, og får absolutt ikke noen sterk smak av alkoholen.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
♥ 120 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 1 ts revet appelsinskall
Ostefromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl lettrømme
♥ 100 g melis
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 0,5 dl Aperol
Aperol-gelé:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1,5 dl kokende vann
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 dl Aperol
Vin-isterninger:
♥ 4 dl hvitvin, søt
♥ 1 ss sukker
♥ 7 plater gelatin
Pynt:
♥ 2 appelsinskiver
♥ 5 mynteblader
Kjeksbunn:
Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall.
Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.
Ostefromasj:
Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.
Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene.
Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.
Aperol-gelé:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn Aperol. Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.
Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen. Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.
Vin-isterninger:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.
Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie. Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.
Servering:
Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet.
Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.
Pynt hvert glass med vin-isterninger, en kvart appelsinskive og et mynteblad.
♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol og hvitvin kjøpes på polet.
♥ Siden denne desserten inneholder alkohol, bør den ikke serveres til mindreårige.
♥ Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.
♥ Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering.
11 kommentarer
Hei.
Hei.
Denne ser så lekker ut. Holder på å lage den nå, men det tar jo litt tid.
Hva ville du erstattet Aperol med hvis barn skulle spise den? Appelsinjuice? "Isterningene" kan man jo lage av eplejuice kanskje.
Takk for alle de fine oppskriftene du deler. Gleder meg veldig til spise denne desserten i morgen
Hei, Janne :)
Hei, Janne :)
Ble ostefyllet ditt vellykket?
Maren
Hei.
Hei.
Har laget dette to ggr. nå og ostefyllet/fromasjen blir veldig bløt. Jeg kommer til å ha litt ekstra gelatin i neste gang. Brukte laktosefrie produkter, har mann som tåler laktose dårlig.
Takk for svar :)
Takk for svar :)
Jeg skal også lage den laktosefri.
I andre ostekaker er det vanlig å bruke kremfløte, kanskje det kan ha noe med det å gjøre også.
Vi får se hvordan det går til helgen
Hei!
Hei!
Jeg tenkte å lage denne til nyttårsaften. Er det en grunn til at det ikke er kremfløte i denne, slik som i de andre oppskriftene til ostekake?
Hei Maren, se min kommentar.
Hei Maren, se min kommentar. Lykke til.
Jeg har laget denne i to
Jeg har laget denne i to omganger, den første uten kremfløte. Den ble ikke bra. Nå har jeg laget med 3 dl pisket fløte. Den ble veldig god og jeg gleder meg til å servere den i kveld på nyttårsaften.
Erstatter du alt av rømmen…
Erstatter du alt av rømmen med kremfløten?
Altså 3 dl rømme til 3 dl kremfløte?
Eg laga Aperol desserten…
Eg laga Aperol desserten,fekk ikkje ostemassen stiv,men god på smak.Ser fleire erstatter rømmen med krem,får prøve det.Fordesserten er nydelig
Hvor lang tid i forveien kam…
Hvor lang tid i forveien kam den lages?
Dagen før
Dagen før
Skriv ny kommentar