Brukere online: 4510
Brukere i dag: 32246
Brukere siste 7 dager: 262766
Hei!
I dag blir det en engelsk klassiker her på Det søte liv!
Bread & Butter Pudding er en tradisjonell brødpudding.
På noen få strakser blir en haug med loffskiver forvandlet til en varm og deilig dessert.
Ingredienser:
♥ 8 skiver loff (uten skorpe)
♥ 50 g mykt smør
♥ 75 g rosiner
Fløtemelkblanding:
♥ 2,5 dl melk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ss brunt sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre klar loffskivene.
Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.
Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner.
Den fine formen jeg har brukt er av merket Le Creuset (finnes i mange forskjellige farger) og måler 20x25 cm og er ca 5 cm høy.
Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen.
Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen.
Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.
Dryss over ekstra brunt sukker.
Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter.
Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.
Serveres varm og nystekt.
Tips:
♥ Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.
♥ Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker.
♥ Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør.
Klassisk, old-fashion, engelsk brødpudding!
Nydelig og superlett å lage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 8 skiver loff (uten skorpe)
♥ 50 g mykt smør
♥ 75 g rosiner
Fløtemelkblanding:
♥ 2,5 dl melk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ss brunt sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.
Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner.
Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen.
Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen.
Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.
Dryss over ekstra brunt sukker
Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter.
Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.
Serveres varm og nystekt.
♥ Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.
♥ Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker.
♥ Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør.
1 kommentar
Noe som er veldig godt i
Noe som er veldig godt i denne brødpuddingen er å bløtlegge rosinene i wiskey eller cognac. ( Eller annet favorittbrennevin eller likør) Eg har også brukt litt av brennevinen etter bløtleggingen i puddingen. Gir utrolig god smak.
Skriv ny kommentar