Vinterbløtkake

Oppskriften på denne herlige kaken har jeg fått tilsendt av en av mine følgere, som heter Cathrine. Hun skrev at dette er en kake som hun pleide å få servert av sin mormor. Hvor stas er det ikke at jeg nå kan dele den med alle dere! Smile

Vinterbløtkake er en kake som ikke ligner på noe annet jeg har laget tidligere. Utgangspunktet er en vanlig sukkerbrødsbunn som dynkes med appelsinjuice. Kaken fylles så med en kokt sitronkrem og pisket fløtekrem. Det spesielle er at det oppå dette fyllet legges et tykt lag med malte mandler og melis. Inni kaken blender dette seg med det kremete fyllet, men oppå kaken legger seg som et pudrete lag som drysser når du skjærer i kaken. Dette gir assosiasjoner til nysnø og gir bløtkaken derfor et vinterlig preg. 

 

 

En spennende og deilig kake! 

 

Ingredienser:

Sukkerbrød:
♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking: 
♥ 1 dl appelsinjuice

Sitronkrem:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ss sukker
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 1 ss potetmel

Fløtekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Mandel-/melisfyll:
♥ 200 g mandler
♥ 200 g melis

 

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få en klumpfri kakedeig, slik at luften i deigen bevares mest mulig. 

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del sukkerbrødet i tre bunner. Dynk bunnene med appelsinjuice.


Sitronkrem: 

Ha vann, sukker, presset saft av sitronen og potetmel i en kjele. Visp dette godt sammen.

Varm opp blandingen på middels sterk varme mens du rører hele tiden. Etter hvert vil du se at kremen tykner.

 

 

Ta kjelen av platen før kremen når kokepunktet, for å unngå å risikere at kremen skiller seg. 

Avkjøl sitronkremen.


Fløtekrem:

Pisk kremfløte og melis til en myk fløtekrem. 
 

Mandel-/melisfyll:

Mal mandlene i mandelkvern så de blir helt finmalte.

Bland de malte mandlene med melis.


Montering: 

Sett den nederste kakebunnen på et fat.  Dekk den med halvparten av sitronkremen.

 

 

Bruk en spiseskje til å ha over et tykt lag av mandel-/og melisfyllet (det er helt naturlig at dette vil drysse litt). Press dette litt ned i sitronkremen med fingrene.

 

 

Smør så forsiktig over med et tykt lag fløtekrem.

 

 

Legg på den andre kakebunnen og fordel over resten av sitronkremen.

Ha over et nytt tykt lag av mandel-/og melisfyllet.

 

 

Dekk deretter over med fløtekrem. 

Legg på den siste kakebunnen og dekk toppen av kaken med resten av fløtekremen. 

 

 

Legg på resten av mandel-/og melisfyllet.

 

 

La kaken stå kjølig i et par timer før servering.

 

 

Denne bløtkaken er altså så overraskende god, synes jeg! 

 

 

Stilig når det ser ut som om kaken er dekket av puddersnø... Smile

 

 

Bløtkaker fylles jo gjerne med bær, men siden dette ikke er like tilgjengelig på vinteren (i hvert fall var det ikke det før i tiden), er fyllet i denne kaken et friskt og spennende alternativ.

 

 

Bløtkaken blir lett og luftig, og har nydelig smak! 

 

 

Tips:

♥ Som sagt er det helt naturlig at det vil drysse av mandel-/og melisfyllet når du skjærer i kaken, og det er nettopp det som karakteriserer denne kaken. 

♥ Vinterbløtkake smaker best samme dag den er laget fordi fløtekremen da er helt fersk, men kaken er også god dagen etter når smakene har fått trukket enda mer inn i hverandre. 

 

 

Kos deg med en nydelig Vinterbløtkake! 

 

 

God fornøyelse! Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vinterbløtkake
Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking: 
♥ 1 dl appelsinjuice

Sitronkrem:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ss sukker
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 1 ss potetmel

Fløtekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Mandel-/melisfyll:
♥ 200 g mandler
♥ 200 g melis

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få en klumpfri kakedeig, slik at luften i deigen bevares mest mulig. 

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del sukkerbrødet i tre bunner. Dynk bunnene med appelsinjuice.

Sitronkrem: 
Ha vann, sukker, presset saft av sitronen og potetmel i en kjele. Visp dette godt sammen.

Varm opp blandingen på middels sterk varme mens du rører hele tiden. Etter hvert vil du se at kremen tykner. Ta kjelen av platen før kremen når kokepunktet, for å unngå å risikere at kremen skiller seg. Avkjøl sitronkremen.

Fløtekrem:
Pisk kremfløte og melis til en myk fløtekrem. 

Mandel-/melisfyll:
Mal mandlene i mandelkvern så de blir helt finmalte.

Bland de malte mandlene med melis.

Montering: 
Sett den nederste kakebunnen på et fat.  Dekk den med halvparten av sitronkremen.

Bruk en spiseskje til å ha over et tykt lag av mandel-/og melisfyllet (det er helt naturlig at dette vil drysse litt). Press dette litt ned i sitronkremen med fingrene.

Smør så forsiktig over med et tykt lag fløtekrem.

Legg på den andre kakebunnen og fordel over resten av sitronkremen. Ha over et nytt tykt lag av mandel-/og melisfyllet. Dekk deretter over med fløtekrem. 

Legg på den siste kakebunnen og dekk toppen av kaken med resten av fløtekremen. Legg på resten av mandel-/og melisfyllet 

La kaken stå kjølig i et par timer før servering.

Tips

♥ Som sagt er det helt naturlig at det vil drysse av mandel-/og melisfyllet når du skjærer i kaken, og det er nettopp det som karakteriserer denne kaken. 

♥ Vinterbløtkake smaker best samme dag den er laget fordi fløtekremen da er helt fersk, men kaken er også god dagen etter når smakene har fått trukket enda mer inn i hverandre. 

Kakekategori
Sesong

4 kommentarer

wow! lager denne idag i meeeget forminsket volum til meg selv - har bursdag idag og hadde ikke tenkt å ha noe selskap, men fikk så kakesug og jeg har jo den perfekte unnskyldning også🤩 blir nok med et meget forenklet sukkerbrød og krem fra boks, men den sitronkremen blir nok spist rett fra kjelen🤤🤫

Hei.
Takk for oppskrift☺️
Kaken var veldig god. Jeg savnet noe mer inni den, så jeg hadde oppkuttet fersken i mellom lagene. Anbefales🤗

Denne kaken er en stor favoritt hos oss 😃 dynker med melk da vi ikke kan bruke appelsin 😊 supergod sommer som vinter 🤩

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift