Barnas sjokoladekake

 

Du, mitt hjertebarn, takk for at du fargelegger dagene mine i alle livets nyanser.


(Ragnhild Bakke Waale)

 


Min lille pike hadde sin 1. skoledag i går, og det var STOR STAS!

En ulempe jeg hadde glemt (fortrengt) er imidlertid at dette betyr....LEKSER!

Uææææ - allerede første dag!

Riktignok bare å skrive bokstaven S på noen linjer og tegne en tegning om sommerferien, men ... lekser er lekser..

 

1. skoledag markeres her på Det søte liv med en myk og saftig sjokoladekake med masse deilig sjokoladekrem, nonstop og seigmenn. 

 

En kake som garantert alle barn liker!

 

Ingredienser:

1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ts natron
6 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
6 ss kaffe (se tips)

Pynt:
seigmenn
Non Stop

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene. Pisk sammen til kremen er luftig.

Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt med seigmenn, Non Stop, eller annen type godteri.

 

Tips:

Kaffen i glasuren kan byttes ut med koffeinfri kaffe. Det går også an å bruke melk for enda mildere smak på kremen.

Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Barnas sjokoladekake
Ingredienser

1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ts natron
6 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
6 ss kaffe (se tips)

Pynt:
seigmenn
Non Stop

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene. Pisk sammen til kremen er luftig.

Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt med seigmenn, Non Stop, eller annen type godteri.

Tips

Kaffen i glasuren kan byttes ut med koffeinfri kaffe. Det går også an å bruke melk for enda mildere smak på kremen.

Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

32 kommentarer

Heisann..
Står og skal bake denne kaken akkurat nå, så kommer jeg til kakao.. Skal det være kakaopulver eller er det flytende kakao? Siden det står kaffe, og ikke kaffepulver (da regner jeg med kaffe er flytende kaffe, men er det flytende kakao)? Hilsen stressa!

Som svar på av Annette (ikke bekreftet)

Hei Annette, ja du har helt rett. Det er kakaopulver i kaken og flytende kaffe i glasuren:) Håper du likte kaken:)

Hallo! Lurer på om det er bakekakao som skal tilsettes, eller er det vanlig oboy??
Takk på forhånd?

Hei Laila, jeg bruker bakekakao i denne oppskriften. Du kan jo bruke Oboy også, men da får du mye svakere sjokoladesmak på kaken.

er kefir veldig viktig i denne kaka? trenger man det? er det bare en smak eller blir det ikke noe kake uten?

No har eg prøvd fleire av dine oppskrifter, og eg må bare si at dei er super gode alle eg har prøvd!:D Eg har fått så masse skryt over det eg har laget, men eg tar ikkje all kreds for det, eg viser til denne nettsiden hver gang:)

Hei :-)) Kan man bruke samme oppskrift i en liten langpanne? Sånn som man får kjøpt de fleste steder med lokk.

Hei, Hvor mange personer er denne kaken beregnet til? Og en ting til.. over og undervarme funksjonen sluttet å funke for noen dager siden.. Kan jeg bruke varmluft?:S Barnebursdag på lørdag...

Takk!

Du får svar altfor sent fordi jeg ikke har hatt tid til å svare på kommentarer, men jeg svarer likevel nå siden kanskje andre kan lure på det samme: Vil tippe at denne kaken holder til ca 10 barn. Avhenger jo veldig på hvor sultne de er og hva annet de får til å spise. :-)

Du kan steke kaken på varmluft, men bruk da 10-15 grader lavere temperatur enn angitt i oppskriften.

Hei! Kaka ser veldig god ut! Skal lage den til 5 års dag på fredag. En av jentene har cøliaki - vet du om det går greit å lage denne kaka med glutenfritt mel? Takk for svar

Det burde gå fint å lage denne kaken med glutenfritt mel (beklager at du får svar så sent, men kan kanskje være nyttig å vite til en annen gang).

Hei,500g melis hørtes mye ut egentlig,blander du melisen med vann og blander sammen med resten,eller blander du melisen tørr sammen med resten av ingrediensene i fyllet? :)

Er det flere enn meg som opplever at kaken fremdeles er rå inni etter 45 min på 190 grader?

Jeg syns glasuren ble veldig tørr... og satt så vidt på kaka... :(
Fulgte oppskriften.. men for mye av dt tørre.

Hei.
Kakeoverflaten "sprakk" opp i ovnen. Har du noen tips for å unngå det? Og så lurte jeg på om det ovnen skal være på varmluft eller bare over- og undervarme?

mvh Ragnhild

Hei! Lurer på om jeg kan ha fondant utenpå denne kremen? Vil den sitte eller anbefaler du en annen krem?

Tenkte jeg skulle prøve ut denne kaken siden en venn av meg hadde bursdag noen dager siden, ser kjempe god ut. har prøvd flere av disse oppskriftene og alle har smakt helt fantastikk. ser alltid her etter oppskrifter

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift