Eplekladdkake med vanilje


Denne eplekladdkaken er noe av det enkleste du kan lage.  Smile  

 

 

Som alltid når man lager kladdkaker, skal deigen bare røres raskt sammen.

Jeg har blandet vaniljekrempulver i deigen, som gir ekstra god vaniljesmak og nærmest litt vaniljepudding-konsistens på kaken.

 

 

Superherlig eplekake!  

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 pk vaniljekrempulver (se tips)
♥ 1,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret.

Visp egg og sukker raskt sammen (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland inn smøret og deretter vaniljesukker. Rør så inn vaniljekrempulver og til slutt hvetemelet. 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Ha eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette over eplene. Vend rundt på eplebitene slik at de blir dekket av kanelsukkeret.

Legg eplebåtene på oppå deigen i et pent mønster. 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (se tips). 

Kaken skal være såvidt gjennomstekt og fortsatt bløt og litt kladdete i konsistensen. La kaken avkjøles en stund før du tar den ut av formen og skjærer i den. 

 

 

Denne lekre eplekladdkaken lager du i en fei! 

 

 

Og det er i hvert fall ingen som kan si at dette er en tørr eplekake.. Smile  

 

 

Digg konsistens på denne kaken her! 

 

 

Tips: 

♥ Pass nøye på steketiden og tilpass etter behov. Kaken må ikke stekes for lenge for å få den typiske kladdete konsistensen. På den annen side kan ikke kaken stekes så kort at den blir flytende og umulig å skjære i pene stykker. 

 

 

♥ Som vaniljekrempulver bruker jeg dette som er beregnet for å lage vaniljekrem uten koking (kakefyll med vaniljesmak fra Freia). 1 pk tilsvarer 1,5 dl vaniljekrempulver. 

 

 

Det går også greit å bruke vaniljekrempulver for vaniljekrem som er beregnet på koking. Og har du ingen av delene, kan du erstatte vaniljekrempulveret med ytterligere 1,5 dl hvetemel slik at det blir 3 dl hvetemel totalt, men da får kaken såklart ikke den samme vaniljesmaken. 

 

♥ Denne eplekaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken kan også fryses. 

♥ Se også "Eplekake med vanilje", som også inneholder vaniljekrempulver i deigen. En annen kladdkake med eple er "Kladdkake med revet eple". 

 

 

Kjekt med en eplekake som man blander sammen på noen få minutter. 

 

 

Ypperlig hverdags-eplekake nå i eplekakesesongen, og noe man raskt kan lage seg dersom man får uventet besøk eller bare plutselig får lyst på noe godt. 

 

 

Kos deg!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Eplekladdkake med vanilje
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 pk vaniljekrempulver (se tips)
♥ 1,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Visp egg og sukker raskt sammen (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland inn smøret og deretter vaniljesukker. Rør så inn vaniljekrempulver og til slutt hvetemelet. 

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Ha eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette over eplene. Vend rundt på eplebitene slik at de blir dekket av kanelsukkeret.

Legg eplebåtene på oppå deigen i et pent mønster. 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (se tips). 

Kaken skal være såvidt gjennomstekt og fortsatt bløt og litt kladdete i konsistensen. La kaken avkjøles en stund før du tar den ut av formen og skjærer i den. 

Tips

♥ Pass nøye på steketiden og tilpass etter behov. Kaken må ikke stekes for lenge for å få den typiske kladdete konsistensen. På den annen side kan ikke kaken stekes så kort at den blir flytende og umulig å skjære i pene stykker. 

♥ Som vaniljekrempulver bruker jeg dette som er beregnet for å lage vaniljekrem uten koking (kakefyll med vaniljesmak fra Freia). 1 pk tilsvarer 1,5 dl vaniljekrempulver. Det går også greit å bruke vaniljekrempulver for vaniljekrem som er beregnet på koking. Og har du ingen av delene, kan du erstatte vaniljekrempulveret med ytterligere 1,5 dl hvetemel slik at det blir 3 dl hvetemel totalt, men da får kaken såklart ikke den samme vaniljesmaken. 

♥ Denne eplekaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken kan også fryses. 

♥ Se også "Eplekake med vanilje", som også inneholder vaniljekrempulver i deigen. En annen kladdkake med eple er "Kladdkake med revet eple". 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei. Det luktet nydelig i huset når kaka hadde stått litt i ovnen - har bakt noen eplekaker og eplemuffins opp gjennom årene og den lukta er helt fantastisk.
Da kan du tenke deg skuffelsen når jeg tok kaka ut av formen etter at den hadde kjølt seg ned og begynte å skjære i den - midten av kaka var fortsatt deigete og rennete :-(
Den ytterste delen av kaka var stekt, men sidene var brent.
Har som sagt bakt mange eplekaker etc, men aldri opplevd dette. I tillegg har jeg en kraftig ovn, så på hver eneste kakeoppskrift eller gjærbakst må jeg alltid kutte ned på steketiden. Her hadde jeg den inne i 25 minutter, men måtte tydeligvis hatt den inne ihvertfall 5 minutter til, men da er jeg redd for at ytterdelen hadde blitt tørr og sidene hadde blitt svidd :-(
Kjempekjedelig, men sånn er det.
Tror jeg går tilbake til eplekake og eplemuffins :-)

Fikk lyst til å lage muffins av denne oppskriften. I så fall, har du tips om temperatur på ovn, og hvor lenge. Kjempegod kake, og så enkel ❤ På forhånd takk for svar.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift