Kanelbollekladdkake


Hei kjære dere!

For en herlig helg det har vært, ikke minst fordi Det søte liv ble kåret til ÅRETS BAKE- OG DESSERTBLOGG! Smile

Det måtte jeg jo feire! Og i morgen er det svenskenes Kladdkake som skal feires! Smile

Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen og at konsistensen på kaken skal bli bløt og litt "kladdete". Du finner mange forskjellige varianter her på Det søte liv.

I år har jeg laget en artig variant som har de samme deilige smakene av kardemomme, kanel, sukker og smør som tradisjonelle kanelboller

Kjempegod kake!

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ss kardemomme

Fyll:
♥ 40 g smør
♥ 3 ss sukker
♥ 3 ss kanel

Pynt:
♥ 3 ss perlesukker


Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis).

Smelt smøret og bland i. Ha deretter i mel og kardemomme og rør deigen glatt.

Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Smelt smøret til fyllet (jeg gjør dette i en kopp i mikroen) og bland i sukker og kanel. Konsistensen skal bli tykk og litt grøtete.

 

 

Ha blandingen i en liten pose og klipp et hull i den ene enden av posen.

 

 

Sprøyt kanelfyllet på kaken i et spiralmønster.

 

 

Dryss over perlesukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.

 

 

Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.

Slik så kaken min ut på undersiden.

 

 

Og så hvelvet jeg kaken over på kakefatet.

 

 

Artig at man ser kanelspiralen oppå kaken, synes jeg!  Smile

 

 

Jeg synes en kopp varm te ble perfekt sammen med denne kaken!

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at kaken blir passe stekt! Ikke for mye, for da forsvinner den kladdete konsistensen som kaken skal ha, og heller ikke så lite at kaken blir deigete. Kaken skal ikke være gjennomstekt i midten når den tas ut av ovnen og den blir stivere i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet noen timer.

♥ Du kan gjerne la kaken stå i kjøleskapet over natten, men da burde du la den stå i romtemperatur igjen et par timer før servering, så den blir passe bløt.

♥ Merk at jeg bruker en nokså stor, rund form som er 26 cm i diameter. Dette for at kaken skal bli passe flat og ligne mer på en stor kanelbolle. Har du bare 24 cm stor form, blir kaken høyerer og du bør da øke steketiden med ca 10 minutter.

♥ Det hvite perlesukkeret du ser på bildet er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Jeg er ikke kjent med steder i Norge der man kan kjøpe dette produktet dessverre.

♥ Server gjerne pisket krem som tilbehør til denne kaken. 

 

 

Kanelfyllet gir bare supergod smak på denne kladdkaken her!

 

 

God mandag og ha en fin "Kladdkakans dag"!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Kanelbollekladdkake
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ss kardemomme

Fyll:
♥ 40 g smør
♥ 3 ss sukker
♥ 3 ss kanel

Pynt:
♥ 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis).

Smelt smøret og bland i. Ha deretter i mel og kardemomme og rør deigen glatt.

Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til fyllet (jeg gjør dette i en kopp i mikroen) og bland i sukker og kanel. Konsistensen skal bli tykk og litt grøtete.

Ha blandingen i en liten pose og klipp et hull i den ene enden av posen. Sprøyt kanelfyllet på kaken i et spiralmønster.

Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten. Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.

Tips

♥ Det er viktig at kaken blir passe stekt! Ikke for mye, for da forsvinner den kladdete konsistensen som kaken skal ha, og heller ikke så lite at kaken blir deigete. Kaken skal ikke være gjennomstekt i midten når den tas ut av ovnen og den blir stivere i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet noen timer.

♥ Du kan gjerne la kaken stå i kjøleskapet over natten, men da burde du la den stå i romtemperatur igjen et par timer før servering, så den blir passe bløt.

♥ Merk at jeg bruker en nokså stor, rund form som er 26 cm i diameter. Dette for at kaken skal bli passe flat og ligne mer på en stor kanelbolle. Har du bare 24 cm stor form, blir kaken høyerer og du bør da øke steketiden med ca 10 minutter.

♥ Det hvite perlesukkeret du ser på bildet er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Jeg er ikke kjent med steder i Norge der man kan kjøpe dette produktet dessverre.

♥ Server gjerne pisket krem som tilbehør til denne kaken. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Det kan da virkelig ikke være korrekt med 3 ss kanel, det er jo enormt mye kanel.
1 ts kanel er ca 2,5 gram, 1 ss er 3 ts, så dette blir (3*3*2.5) = 22,5 gram kanel (altså ca 1,6 poser kanel)
Jeg gikk iallefall for 3 ts kanel.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift