Oreo Cupcakes

Oreo Cupcakes

25.03.2011
Oreo Cupcakes

Ingredienser

160 g mykt smør
3,5 dl sukker
3 eggehviter
2 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
5 dl hvetemel
2 dl melk
20 stk Oreokjeks
- -
24 stk Oreokjeks

Ostekrem:
250 g kremost
180 g mykt smør
1 ss vaniljeessens
2 ss kremfløte
500 g melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker til luftig smørkrem. Tilsett en eggehvite om gangen og pisk godt mellom hver. Bland i vaniljeessens. Sikt mel og bakepulver og rør i vekselsvis sammen med melken til en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Tell opp 20 stk Oreokjeks og del hver kjeks i fire deler. Vend de store kjeksbitene forsiktig inn i deigen.

Sett papirformer i 2 muffinsbrett så du får 24 cupcakes. Finn frem de 24 stk Oreokjeks du har igjen og del dem fra hverandre. Ha halvdelene der det sitter igjen mest av den hvite kremen i muffinsformene med kremsiden vendende oppover. Spar på de andre halvdelene til frostingen og pynten.

Fordel så kakedeigen i muffinsformene. På denne måten vil det ligge en Oreokjeks i bunnen av hver cupcake. Stekes midt i ovnen ved 170°C i ca 20 min. Avkjøl helt.

Pisk romtemperert kremost sammen med mykt smør. Pisk inn vaniljeessens, fløte og melis til en fluffy ostekrem.

Knus 10 stk av de halve Oreokjeksene uten krem på i food processor. Kjeksen skal bli helt finknust og omtrent pulverisert.

Bland ønsket mengde av den knuste kjeksen i ostekremen (se tips). Ha ostekremen i en kakesprøyte med sprøytetipp med stor åpning (se tips) og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Pynt med knuste Oreokjeks.

Tips

En annen måte å pynte disse cupcakesene på er å beholde ostekremen hvit når du sprøyter den på cupcakesene og så pynte ved å stikke de 24 halve, mørke Oreokjeksene på skrå ned i ostekremen.

Hvis du i stedet blander knuste Oreokjeks i ostekremen slik jeg har gjort her, må du huske på å bruke en sprøytetut med stor, rund åpning. Bruker du stjerneformet tut eller en tut som er for liten, vil kjekssmulene sette seg fast og ødelegge for sprøytingen. Alternativt kan du smøre kremen på cupcakesene i vakker topp ved hjelp av en smørekniv.

Jeg har her pyntet mine cupcakes med såkalte cupcakewraps for å gjøre dem ekstra dekorative. De nydelig, hvite blomsterwrapsene heter "Blossom" av merket Culpitt og er kjøpt i nettbutikken www.helti100.no.

Disse "Oreo Cupcakes" kan fryses. Se også oppskrift på "Cookies & Cream Cupcakes".

25.03.2011
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

29 kommentarer

Disse smakte helt nydelig. Lagde dem til navnefesten til fetteren min. Fikk masse skyt og mange spurte om oppskriften. Det var veldig mye oreo, jeg måtte bruke fire pakker, men det var godt med så mye. Tusen takk for kjempefin oppskrift.

Så bra:) Takk for hilsen!

Hjelpes meg...
Har prøvd meg på denne oppskrifta ikveld for jeg skal overraske venninnen min i morgen,
og jeg var veldig redd for at jeg ikke skulle lykkes.
Men de var jo kjempe lette å lage og fort gikk det også.
Jeg lagde noen uten oreo og det er jeg veldig glad jeg gjorde, for
de var helt utrolig gode med oreo, og uten? For min del så var det helt himmelsk!!
Den oppskrifta her er helt klart min nye favoritt!

Hei! Nå har jeg laget muffinsene og de ble ufattelig gode! La ut link til nettsiden din da jeg postet bilde av muffinsene, bruker kun dine oppskrifter for tiden og da må jo du "få litt av kaka" ;)

Wow!!! Gleder meg til å overraske sønnen med dem imorgen :) Bursdagsfrokost :) TAKK :) Han kvalitetssikret :)

går den an å halvere oppskriften ?

Seff

Hei jeg lurer på om de er like gode om de står 2 dager ferdig laget ? Skal lage de til en bursdag og kan ikke lage de på samme dagen

Likte muffinsene men jeg tror at du burde endre toppingoppskriften til én TESKJE istedet for en SPISESSKJE. Vi måtte kaste kremen fordi det ble for mye essens. Men muffinsene var gode da.

Hei! Disse cupcakesene var kjempe gode, med oreo:) Men jeg lurer på om det er best å bruke vanilje estrakt isteden for essens? For jeg vet jo at estrakt er mye dyrere men er det bedre? For faren min mente at vi skulle bruke ekstrakt. Så jeg lurer på om det er bedre?

Hei. Lurer på om det finnes et annet alternativ enn eggehvite? Min datter er allergisk, og vi har innmari lyst til å bake disse.

Laget disse og fulgte oppskriften til punkt og prikke, men dessverre ble toppingen aldri fluffy og tykk, bare som en tykk saus…veldig kompakt. blir ikke noe fint når man sprøyter det oppå, det bare renner ut. pisket og pisket, men det ble liksom aldri noen endring…hva kan jeg ha gjort feil?

Du har pisket formye! Kremost blir veldig flytende når den blir pisket for lenge.

Vet noen hvor mange oreo det er i en pakke? For jeg har tenkt til å bake de, men jeg vet ikke hvor mange pakker oreo som må til.

Disse har jeg nå laget til bursdagen min i 2 år nå og får alltid masse skryt. Elsker disse❤️

Kan man bruke denne oppskriften til kake

Hvor mange blir det??

Hei.
Jeg skal lage en sjokoladekake til helgen og ønsker å bruke en oreokrem inni for å gjøre den litt mer spennende. Tror du denne kremen kan passe bra i? Tenkte å bruke stings sjokoladekake til bunn. Og skal det faktisk i en spiseskje med vaniljeesens i kremen?

Wow, disse ser vanvittig gode ut! Skal teste dem ut i helga :D Gleder meg allerede ;)
Du har så mange gode oppskrifter, keep up the good work!

Disse er kjempe gode! Namm

Disse er kjempe gode! Namm

De høres gode ut, har tenkt å prøve selv! Blir sikkert tipp topp

Den smakte nam i magen til meg. Tusen takk vb blogg for denne oppskriften<3

Hvor mange posjoner gir oppskriften? Trenger svar fort.

Vi fikk 11 STORE cupcakes av denne oppskriften.
Det er 14 oreo kjeks i pakken.
Kjempegode, og hadde ikke noe problemer med kremen, men kanskje det går an å brukke vaniljesukker i steden for essens (mindre fuktighet)

Jeg lurer på hvordan jeg skal gå frem når jeg skal fryse kakene. Jeg skal bruke dem i et bryllup. Er det lurt å fryse dem uten topping, og så ta den på den dagen de skal brukes?

mine fløyt over formene må det brukes store former.

Kanskje du tok for mye røre i?

Jeg fikk dessverre også problem med toppingen.. :( ble en flytende, tykk saus istedet. Har ikke mer melis heller, så det får bare være. Men noe bør kanskje endres i oppskriften siden flere har fått dette utfallet?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter