Lemon curd (Engelsk sitronkrem)


Er det noe som passer til påsken så er det å ha en krukke med Lemon curd i kjøleskapet.

 


Lemon curd er en engelsk sitronkrem, som etter hvert har blitt veldig populær i Norge også. Nydelig på alt fra desserter, vafler, som kakefyll, som fyll i macarons, i cupcakes eller gjærbakst, og oppå scones eller hjemmelagde kjeks.

ALT blir godt med Lemon curd på  Smile


Ingredienser:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

 

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

 

 

Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 


Tips:

♥  Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft. 

♥  Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

 

 

Nydelig, nydelig sitronkrem!  Heart     Yum  

 


Jeg ønsker dere alle en fin påskeferie! 

Selv blir jeg hjemme i Oslo for å jobbe med å sette sammen tekst og bilder til 10-års jubileumsboken til Det søte liv som kommer for salg i begynnelsen av september. Det har vært så gøy å bake om igjen en del av oppskriftene som skal med i boken, og konstatere på nytt hvor utrolig gode oppskriftene faktisk er!  Smile  Dette kommer virkelig til å bli en nyttig bok å ha på kjøkkenet, det kan jeg love dere!  Wink

Det kommer nok en del nye oppskrifter her på Det søte liv i løpet av påsken også, så jeg håper du tar deg en titt innom i ferien også!

Lemon curd (Engelsk sitronkrem)
Ingredienser

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Tips

♥  Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft. 

♥  Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

18 kommentarer

Heisann..

Jeg har lagd en hel haug med marengs idag, og har da fått mange eggeplommer til overs. Har store planer om å lage denne og ha på kake til uka. Men kan jeg da bruke frosne eggeplommer, eller må de være ferske? Glemte å kjøpe sitroner igår, så tenkte jeg var lur som da slang eggeplommene i frysern isteden for kjøleskapet..

Håper på kjapp respons :) Ønsker deg også en fin påske :)

Hei.For en herlig blogg du har! Kan du svare meg på om du bruker meierismør i lemon curd?
På forhånd takk!

Laget halv porsjon av denne i dag, fantastisk god! Den skal jeg bruke til mini pavlova sammen men krem og bær! Gleder meg! Bare håper jeg ikke spiser den opp før.....

Hei! Jeg lagde denne flotte kremen, men når jeg skulle til å ta smøret oppi etter en god tids koking så var den ikke kremete i det hele tatt. og etter jeg tok smøret oppi så ble den litt tykkere. Skal den være sånt?

Litt usikker på hva du mener med at kremen ikke var kremete etter at du tilsatte smøret. Smøret kan tilsettes litt og litt, og det vil være tyntflytende når det smelter, men da må man piske slik at det inkorporeres i kremen. Smøret vil gjøre at sitronkremen tykner med avkjøling.

Denne oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke og den ble helt magisk, to store krukker med curd Takk for nydelig oppskrift!!

Har nettopp laget lemon curd med 7. klasse. Vi skal ha Afternoon Tea med sandwiches ,scones og Victoria sponge cake.

Hei.
Kan man erstatte sukkeret i oppskriften med sukrin/sukrin gold istedet?

Er nettopp ferdig med en porsjon lemon curd…..bruker denne i hjemmelaget yoghurt til frokost hver dag 👍 Friskt og nydelig godt 😋👍

Hei. Laget denne i helgen og den endte med å få en veldig distinkt smak av metall, noe som dessverre ødela hele curden. Etter et enkelt Googlesøk fant jeg ut at dette er pga. metallbollen jeg brukte, og som du også skriver i oppskriften. Anbefaler IKKE å bruke det!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift