Limoncello Tiramisù


Hei kjære dere!

Ja, så har vi endelig kommet til juli måned, og en etterlengtet sommerferie står for tur for mange av oss. Det er fortsatt et par uker til jeg drar til Sicilia, og det er fint å ha noe å se frem til  Smile

Er det noe Sicilia er kjent for, så er det matkultur og flotte råvarer. Det gjelder ikke minst sitronene fra Sicilia, som er kjent for å være i en klasse for seg, og som eksporteres over hele verden.

Det er ikke sikkert at sitronlikøren Limoncello har like mange C-vitaminer, men at den smaker herlig, er sikkert!  Grin

Her får du Italias mest berømte dessert "Tiramisù" i en fantastisk god sitronvariant, der også Limoncello inngår. I denne desserten legges en nydelig, søt mascarpone- og sitronkrem lagvis med italienske savoiardikjeks, som dynkes i sitronsirup laget med Limoncello-likør.

Dette er en av de aller beste dessertene jeg vet om!

 

 

Oppskriften gir 1 stor dessertskål eller dessert i 6 porsjonsskåler.

 

Ingredienser:

Sitronsirup:
♥ 2,25 dl Limoncello sitronlikør (se tips)
♥ 2,25 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl presset sitronsaft

Kjeks:
♥ 40 savoiardi (italienske fingerkjeks, se tips)

Mascarpone- og sitronkrem:
♥ 3,5 dl kremfløte
♥ 1 dl melis
♥ 450 g mascarponeost
♥ 300 g Lemon curd (ferdigkjøpt eller hjemmelaget, se tips)

Pynt:
♥ 100 g Lemon curd
♥ mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Vil du bruke hjemmelaget Lemon curd, lønner det seg å lage den klar dagen i forveien, se tips nedenfor.

Varm opp ingrediensene til sitronsirupen i en kjele så sukkeret smelter. Ta kjelen av platen. 

Pisk kremfløten til krem. Pisk deretter kremen sammen med melis, mascarpone og sitronkremen Lemon curd, så du får en myk og deilig mascarponekrem med sitronsmak.

Dypp kjeksen i sitronsirupen og legg i bunnen av skålen. Du kan enten bruke en stor serveringsskål eller 6 porsjonsglass. Legg på et lag mascarponekrem. Legg på et nytt lag med bløtede kjeks og fortsett slik lagvis til du når toppen av dessertskålen.

Pynt toppen av desserten med Lemon curd og mandelflak.

La desserten stå i et par timer før servering.

 

 

Ser dette lekkert ut, eller??  Yum 
 

 

 

Tips:

♥ I denne desserten er det altså den italienske sitronlikøren Limoncello som setter noe av den deilige smaken. Limoncello får du kjøpt på polet.

 

ooops, flasken er visst snart tom... tror jeg må kjøpe ny snart...    Icon redface 
 

♥ Sitronkremen Lemon curd får du kjøpt ferdig på glass i enkelte store matbutikker. Det beste er imidlertid hjemmelaget Lemon curd som du finner et eget innlegg på her på Det søte liv. Kortversjonen er slik:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 120 g presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 

♥  Italienske savoiardi er kjeks som du får kjøpt i de fleste store matbutikkene.
 


Limoncello Tiramisù oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Desserten må gjerne stå kaldt i noen timer og så smakene får trukket godt inn i hverandre, men jeg anbefaler å servere desserten samme dag den er laget.

 

 

Denne desserten må du bare prøve!

 

 

Åh, bare helt utrolig deilig dessert!

 

En klar favoritt blant desserter!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Limoncello Tiramisù
Ingredienser

Sitronsirup:
♥ 2,25 dl Limoncello sitronlikør (se tips)
♥ 2,25 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl presset sitronsaft

Kjeks:
♥ 40 savoiardi (italienske fingerkjeks, se tips)

Mascarpone- og sitronkrem:
♥ 3,5 dl kremfløte
♥ 1 dl melis
♥ 450 g mascarponeost
♥ 300 g Lemon curd (ferdigkjøpt eller hjemmelaget, se tips)

Pynt:
♥ 100 g Lemon curd
♥ mandelflak

Fremgangsmåte

Vil du bruke hjemmelaget Lemon curd, lønner det seg å lage den klar dagen i forveien, se tips nedenfor.

Varm opp ingrediensene til sitronsirupen i en kjele så sukkeret smelter. Ta kjelen av platen. 

Pisk kremfløten til krem. Pisk deretter kremen sammen med melis, mascarpone og sitronkremen Lemon curd, så du får en myk og deilig mascarponekrem med sitronsmak.

Dypp kjeksen i sitronsirupen og legg i bunnen av skålen. Du kan enten bruke en stor serveringsskål eller 6 porsjonsglass. Legg på et lag mascarponekrem. Legg på et nytt lag med bløtede kjeks og fortsett slik lagvis til du når toppen av dessertskålen.

Pynt toppen av desserten med Lemon curd og mandelflak.

La desserten stå i et par timer før servering.

Tips

♥ I denne desserten er det altså den italienske sitronlikøren Limoncello som setter noe av den deilige smaken. Limoncello får du kjøpt på polet.

♥ Sitronkremen Lemon curd får du kjøpt ferdig på glass i enkelte store matbutikker. Det beste er imidlertid hjemmelaget Lemon curd som du finner et eget innlegg på her på Det søte liv. Kortversjonen er slik:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 120 g presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

♥  Italienske savoiardi er kjeks som du får kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Limoncello Tiramisù oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Desserten må gjerne stå kaldt i noen timer og så smakene får trukket godt inn i hverandre, men jeg anbefaler å servere desserten samme dag den er laget.

5 kommentarer

Hei, dette ser herlig ut. Men er der mulig å bruke noe annet enn lemoncello likør? Regner med at den inneholder alkohol. Noe uten alkohol, som kan brukes?

Jeg vet ikke om noe alkoholfritt som kan erstatte smaken av Limoncello, dessverre. Men du kan jo alltids bruke en type sitronsaft eller sitronlimonade, som gir sitronsmak og gjør kjeksene fuktige, og det blir sikkert også godt:)

Hei!
Lurer på hvor mange porsjoner det blir av denne oppskriften?:) Haster:)

Hvor mange porsjoner av lemoncurden bør man lage for å få nok til limoncello tiramisuen?:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift