Brukere online: 1198
Brukere i dag: 5230
Brukere siste 7 dager: 231993

Paideig:
100 g smør
100 g hvetemel
1 ss kaldt vann
Fyll:
75 g mandler
1,5 dl melis
1 eggehvite (L)
Smuldre smør i melet. Tilsett vann og kna deigen sammen. (Har du food processor, kan du ha i alle ingrediensene på en gang og kjøre på full hastighet til deigen samler seg). La deigen ligge i kjøleskapet en stund.
Til fyllet skåldes først mandlene. Tørk dem godt og mal dem i mandelkvern. Bland mandlene med melis og eggehvite.
Spray sandkakeformer med formfett og kle dem deretter med deig (hold av deig til å lage kryss oppå kakene). Fyll formene 3/4 fulle med mandelfyll. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut tynne remser med bakstespore som legges i kryss over fyllet.
Stek kakene ved 175°C på nederste rille i ovnen i ca 15-20 min. Avkjøl kakene litt i sandkakeformene før de forsiktig hvelves ut. Avkjøles på rist til de er helt kalde.
"Helenakaker" egner seg godt til frysing.
3 kommentarer
Er dette det samme som
Er dette det samme som marvpostei?
Ja, eg mener det
Ja, eg mener det
Disse ble nydelige. Hvor
Disse ble nydelige. Hvor lenge holder de seg i kakeboks?
Skriv ny kommentar