Philadelfia ostekake

Philadelfia ostekake er en tysk variant av den klassiske ostekaken, som du finner oppskrift på her på detsoteliv.no i mange varianter.

Til sammenligning inneholder Philadelfia ostekake mer pisket kremfløte i stedet for rømme, hvilket gir en litt fyldigere konsistens. Dessuten lages denne kaken med lyse kjeks. 

Kaken er så klart oppkalt etter Philadelfia kremost, som er en av hovedingrediensene i denne kaken.

Sitronsaft gir dessuten en NYDELIG smak til kaken!

 

 

Ingredienser: 

Kjeksbunn:
♥ 150 g lyse kjeks (se tips)
♥ 120 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 200 g kremost naturell (se tips)
♥ 125 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 50 g lyse kjeks (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Kjeksbunn:

Knus kjeksen (f.eks. i en morter eller ha kjeksen i en plastikpose og kjevle over). Bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk en kakeform som kombinerer springform med kakefat.) Sett formen kaldt.

 

 

Ostefromasj: 

Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt helt flytende. Bland med sitronsaft.

Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle, og pisk kremen deretter inn i kremostblandingen. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet forsiktig i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4–6 timer, og gjerne over natten).

 

 

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken etter ønske.

 

 

Her pyntet jeg med små hauger finknuste, lyse kjeks (samme som jeg brukte i kjeksbunnen). 

 

 

Lekker ostekake! 

 

 

Ostefromasjen blir nydelig kremete og deilig med mild smak av sitron! 

 

 

 

Tips: 

♥ Bruk original Philadelfia kremost naturell, som denne kaken er oppkalt etter. Ikke bruk lettvariant til denne kaken. 

♥ Bruk helst Fingerkjeks (italienske savoiardi) til denne kaken (slike du bruker når du lager Tiramisù). Mariekjeks kan også brukes. Har du ingen av delene, går det også an å bruke litt mer grove kjeks, slik som Digestives eller Bixit.

♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

♥ Du kan alternativt pynte kaken med friske bær (jordbær, bringebær og/eller blåbær), kiwi i skiver eller hermetiske mandariner.

♥ Se også oppskrift på Crème fraîche ostekake, som er enda et hakk mer fyldig og kremete i konsistensen enn Philadelfia ostekake.

 

 

Kos deg med denne deilige kaken!  😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Philadelfia ostekake
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 150 g lyse kjeks (se tips)
♥ 120 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2 dl vann
♥ 200 g kremost naturell (se tips)
♥ 125 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 50 g lyse kjeks (se tips)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus kjeksen (f.eks. i en morter eller ha kjeksen i en plastikpose og kjevle over). Bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk en kakeform som kombinerer springform med kakefat.) Sett formen kaldt.

Ostefromasj: 
Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt helt flytende. Bland med sitronsaft.

Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle, og pisk kremen deretter inn i kremostblandingen. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet forsiktig i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4–6 timer, og gjerne over natten).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken etter ønske.

Tips

♥ Bruk original Philadelfia kremost naturell, som denne kaken er oppkalt etter. Ikke bruk lettvariant til denne kaken. 

♥ Bruk helst Fingerkjeks (italienske savoiardi) til denne kaken (slike du bruker når du lager Tiramisù). Mariekjeks kan også brukes. Har du ingen av delene, går det også an å bruke litt mer grove kjeks, slik som Digestives eller Bixit.

♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

♥ Du kan alternativt pynte kaken med friske bær (jordbær, bringebær og/eller blåbær), kiwi i skiver eller hermetiske mandariner.

♥ Se også oppskrift på Crème fraîche ostekake, som er enda et hakk mer fyldig og kremete i konsistensen enn Philadelfia ostekake.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift