Brukere online: 730
Brukere i dag: 3459
Brukere siste 7 dager: 231875
Ja, alle ønsker vi oss vel suksess i kjærlighetslivet, hva vi nå enn måtte legge i det... Her holder vi oss til gode kaker og definerer "Kjærlighetssuksess" enkelt og greit som Suksesskake bakt i hjerteform.
Jeg har her pisket opp suksesskremen slik at den blir lys og kan sprøytes til rosetter.
Vakker og utrolig deilig kake!
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ revet kokesjokolade eller
sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend mandlene inn i marengsmassen.
Ha deigen i en hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pakk kaken inn i plast og la den avkjøles til dagen etter.

Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
Pisk så inn mykt smør i små klatter. Dekk til med plastfolie og la kremen avkjøles i kjøleskapet over natten.

Dagen etter piskes den kalde suksesskremen med elektrisk håndmikser til den blir lysegul og så tykk at den holder fasongen ved sprøyting.
Pynting:
Sett kaken på et fat. Smør et tynt lag pisket suksesskrem over hele kaken.
Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter på toppen av kaken.
Dryss over revet sjokolade eller sjokoladestrøssel.

Tips:
♥ Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen.
♥ Det er viktig at den kokte kremen er romtemperert før du pisker inn romtemperert smør. Deretter må kremen få stå i kjøleskapet over natten før den piskes opp, ellers risikerer du at den ikke blir tykk.
♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet.
♥ Oppskrift på Suksesskake finnes i mange ulike varianter her på Det søte liv. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se HER hvor mange treff du får!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ revet kokesjokolade eller
sjokoladestrøssel
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend mandlene inn i marengsmassen.
Ha deigen i en hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pakk kaken inn i plast og la den avkjøles til dagen etter.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
Pisk så inn mykt smør i små klatter. Dekk til med plastfolie og la kremen avkjøles i kjøleskapet over natten.
Dagen etter piskes den kalde suksesskremen med elektrisk håndmikser til den blir lysegul og så tykk at den holder fasongen ved sprøyting.
Pynting:
Sett kaken på et fat. Smør et tynt lag pisket suksesskrem over hele kaken.
Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt rosetter på toppen av kaken.
Dryss over revet sjokolade eller sjokoladestrøssel.
♥ Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen.
♥ Det er viktig at den kokte kremen er romtemperert før du pisker inn romtemperert smør. Deretter må kremen få stå i kjøleskapet over natten før den piskes opp, ellers risikerer du at den ikke blir tykk.
♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet.
♥ Oppskrift på Suksesskake finnes i mange ulike varianter her på Det søte liv. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se HER hvor mange treff du får!
Skriv ny kommentar