Suksesskake


"Suksesskake", eller "Kake med gul krem" som den også kalles, er manges storfavoritt på kakefronten.

Kaken består av en deilig mandelbunn og en fantastisk god krem. Den karakteristiske gule fargen på kremen kommer av mange eggeplommer og godt meierismør.

Suksesskake
Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Gul krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. Dryss noen mandelflarn over kaken til pynt.

Tips

Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

Kremen er nokså flytende i starten, og de fleste har problemer med å bre den over kaken. Jeg pleier å løse dette problemet med å ha kakeringen rundt kaken først, slik som beskrevet i oppskriften. Det går av og til å bre kremen direkte på kaken uten kakering, men da må kremen stå en god stund i kjøleskapet og stivne først. Alternativt lager du den gule kremen dagen i forveien og lar den stå i kjøleskapet til dagen etter. Da er den tykk og smøreklar.

Kakekategori
Allergier og preferanser

64 kommentarer

Så himla god kaka! Receptet va perfekt! Precis som man vill att en suksesskaka ska smaka från barndomen!

En kjempegod kake som kan bakes hele året rundt. 1000 takk for en nydelig oppskrift.

Enig i at det var ei god kake, men alt for mye sukker i kremen etter min smak. Så hvis du ikke er glad i alt for søte kaker, tror nesten du kan halvere mengden, 2/3 er hvertfall nok.

Dette ble en skikkelig suksess!!!!
Hadde den med på jobb, og den forsvant med en gang. I dag lager jeg den en gang til, da de hjemme var så skuffet over at de ikke fikk smakt den!!

Veldig god kake, men hvor lenge skal kremen røres over planten ? Jeg hadde ikke så suksess med kremen. Jeg er også enig i at det var mye sukker i kremen.

Hei! Holder fatisk på med å bake denne kaken nå, også lurer jeg på: Hva betyr det å piske videre til marengs? Tenker at den skal bli stiv, men dette tar jo veldig lang tid. :O

Har brukt denne oppskriften i dag. Har aldri laget suksesskake før. Stusser litt ved alt smøret som skal i kremen. Synes kremen ble vidunderlig helt frem til smøret skulle i. Jeg har kun tatt ca halvparten av smørmengden i, men synes likevel at kremen endret farge til mye lysere og minner nå mer om en smørkrem i smak. Har følgt oppskriften, og latt smøret være mykt når jeg vispet det i med stålvisp. Kan jeg ha gjort noe galt, eller er slik kremen skal være?

Slik ble den hos meg også. Elsker denne kaken, men nå ble jeg skuffet! Smaker jo mest som smørkremen jeg har på cupcaces. Neste gang prøver jeg med max halv mengde smør

Enig. Alt for mye smør. Kremen ble veldig smøraktig, smakte smør, og jeg kjente den legge seg på innsiden av blodårene.
Romtemperaturen må være "varm sommerdag" for at denne skal være fløyelsmyk og god, ikke hard.

Men bunnen var veldig god, og ellers var det mye å like.

Hei, jeg er nå 81 år og har bakt suksess kake I alle år. Vil bare dele min oppskrift som jeg har hatt stor glede av gjennom en lang tid.

5 eggehviter pskes stive, 300 Gram mandler og 300 Gram Melis blandes inn. Legg så til 1 strøken teskje bakepulver og la det hele steke I ovnen I 1 time på 175 grader. Tid og rillevalg er vanligvis individuelt, noen broker rille I midten mens jeg tar den nest nederste rillen. Steketid varier også basert på ovnstype.
Fyll: 5 Eggeplommer, 100 gr sucker og 1 dl fløte, 1 ts vaniljesukker og alt røres over varme I en gryte til det tyknes. Avkjøl så og rør inn 100gr meierismør og så pynter med nøtter etc.

Hei din oppskrift høres veldig bra ut. Vil forsøke den etter å ha mislykket med flere forsøk når det gjelder kremen . Du skriver ikke om kremen skal koke ?? Skal den ha et oppkok og så røres til den blir tykk?? Eller skal den bare røres frem til kokepunktet ? Føler meg ganske dum, for kremen min smaker ikke slik jeg har smakt hos andre. Mandel bunnen går greitt.

På forhånd tusen takk !!

Hei,

Jeg tror du har truffet mye riktigere med smørmengden her. Denne skal jeg prøve!

Elsa 81 - Tusen hjertelig takk for oppskriften. Endelig kan jeg lage en kake som ikke blir mislykka - men faktisk himmelsk god! Nå har jeg brukt oppskriften din i mange år, du la den tross alt ut her i 2014. Den blir alltid bra! Her i huset elsker de gul krem, så jeg dobler mengden. Jeg har delt oppskriften din utallige ganger. Nå er du 88 år, og jeg håper at du følger med på kommentarfeltet her. Har du flere oppskrifter, del dem gjerne.

Personlig syns jeg du kan redusere sukkermengden i eggekremen betraktelig da denne var veeeldig søt :)

Hei Kristine!
Digger oppskriftene dine!:)
Jeg syntes kaken er kjempe god , men mengden med smør ble altfor mye for min smak. Da jeg lagde kaken den 2 gangen med 60 g smør syntes jeg at kremen ble mye bedre. Så hvis man vil ha mindre smør så holder det med 60-70g:)

Hei !
Bakte denne i går , med akkurat så mye sukker og smør som står i oppskrifta. .skikkelig suksess : ) Jeg silte kremen gjennom et dørslag og da ble den veldig glatt og fin. Ringlet også over smeltet sjokolade...Nammm

Familien vår elsker denne kaka, jeg fikk oppskriften av min svigerfar for 35 år siden. Jeg bruker ikke bakepulver og bruker kun de 4 eggeplommene man har etter å ha lagd bunnen, til kremen og forholdsvis mengde av de andre ingrediensene , men 2 skjeer vaniljesukker. Kremen har variert litt, har sikkert noe med hvor mye jeg rører og hvor lenge jeg venter med (meieri)smøret, jeg har på fyllet mens det fremdeles er litt lunkent, da trekker det inn i bunnen og kaka blir litt fuktig. Uansett hvordan kremen blir så er den kaka som blir borte først. Jeg prøver i dag å bake den med soyafløte og melkefritt smør, spennende om den blir like bra!

Jeg bruker bare halvparten av smør i kremen, synes at det er mye bedre. Ellers liker jeg kake veldig godt!

Fantastisk oppskrift! Tusen takk for at du delte den her. Kaken ble kjempegod. Men det ble igjen veldig mye av den gule glasuren etter at jeg hadde smørt på med tykt lag på kaken. Har du noen ide om hva resten kan brukes til? Kan den for eksempel brukes til skoleboller?

Denne oppskriften har jeg lager mange ganger og den er helt nydelig. Hvis jeg vil bake i form 26 cm -skal jeg doble oppskriften??

Jeg har laget denne mange ganger, og trikset mitt med å få den gule kremen tykk er å bruke tid. Jeg bruker svak varme og koker kremen nesten til kokepunktet, deretter skrur jeg ned varmen og lar kremen stå på platen i ca.15 minutt (husk å røre!). Pass også på at kremen ikke er for varm når du har i smøret, da vil smøret smelte og kremen bli rennende. Jeg bruker heller ikke så mye smør, da jeg synes det blir altfor mye smørsmak.

Hvorfor 6 eggeplommer og 4 eggehviter? Hvorfor ikke samme mengde? Er jo bortkasta å sitte igjen med 2 hviter?

Tusen takk for bra oppskrift! Laget denne kaka til konfirmasjon og fikk veldig skryt av den:) skal lage flere og legge i fryseren til 17.mai. Håper den blir like god etter frysing:)

Da laget jeg denne til min bursdag forrige uke, og den ble helt topp - akkurat som den fra bakeren, fikk jeg beskjed om.
Kremen satte jeg bare inn i kjøleskapet i ca 3-4 timer og da hadde den en perfekt konsistens til å smøre utover kaken uten noe søl.
Lett oppskrift, skal definitivt lage denne flere ganger. Tusen takk :)

Hei, hva kan jeg gjøre for at bunnen skal bli så høy som kaken på bildet? Bunnen blir alltid paddeflat når jeg baker den-_-
Har du og et godt tips slik at kremen blir perfekt? hvilken temp bør blandingen ha før jeg har oppi smøret? Å kan man bruke håndmikser på å blande smøret i kremen eller er det best uten?:)

Pisk eggehvitene stive, så blander du inn melis blandet med bakepulver. Skal fremdeles være stivt. Så blander du FORSIKTIG inn de malte mandlene for hånd med en visp. Og rører bare akkurat nok til at de er passe jevnt fordelt. Hvis du bare kjører på med elektrisk visper når du skal ha inn mandlene, slår du all luften ut av marengsen og da får du en pannekake. Jo mindre du rører inn mandlene, jo bedre. Men... de må jo inn, da. Og jeg smører ikke inn formen med fett engang, siden jeg er litt bekymret for fett og marengs.

Når det gjelder kremen. Kok opp som det står og rør hele tiden. Når du ser en boble eller to bryte overflaten, er den ferdig og du tar den av. Kjøl av til romtemperatur, og tilsett så det *myke* smøret. Men for å være ærlig synes jeg smørmengden her er helt sykt høy. Brukte 200g og ble helt kvalm. Prøv med 70g, og smak. Så kanskje litt til hvis du vil. Men 200g ble helt grusomt mye.

Hei! Hvor høy blir denne kaken? Kan den deles i to for eventuelt å fylle midten med krem også? Eller blir den for lav? Kan oppskriften eventuelt dobles?

Holder på å lage denne kaken nu. Så lurer jeg på om det går Ann å fryse den. Med kremen eller uten.

Kaken ble kjempegod. Jeg justerte litt på smør mengde som anbefalt av andre her. Jeg synes den ble litt for lav, men jeg har garantert pisket for mye når jeg la mandelene i. Så vil tro den blir høyere neste gang. Skulle ønsket kremen også ble hardere enn den ble da den lå i kjølskapet.

Veldig god oppskrift.
Et triks jeg gjorde for at kremen ikke skulle bli flytende som du beskriver er å lage kremen mens kaken står i ovnen. Så får blandingen stå til avkjøling ekstra lang tid. Så når jeg da pisket inn det romtempererte smøret, så blei ikke kremen flytende. Den ble nokså fast, og lett å smøre direkte på kaken. Behøver ikke kakeringen da!

Veldig god oppskrift :)

Hei. Veldig god oppskrift :)

Hvor lang holdbarhet er det på kaken i kjøleskap?
Kan kaken fryses med krem? - hvor lang er holdbarheten i fryseren?

Utrolig mye smør. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men kremen var kvalmendes og smakte bare smør. Anbefaler å halvere smørmengen.

Super oppskrift. Ble advart mot å koke kremen av ei venninne da ho har slitt veldig og aldri fått den til. men har fulgt oppskriften din flere ganger og bare suksess hver gang :D

Hei er det veldig viktig at det er stål visp ? kan ikke bruke det i pannene mine då blir de øddelagt

Tror du at jeg kan bruke mandelmel etter denne oppskriften? Har ikke prøvd det før, men har noe mandelmel,liggende sm jeg vil bruke før datoen går ut.m

Nydelig kake! Tok mer av smørmengden og sukkermengden. Kake er kake, den er søt og god som kaker skal være. Skal man kose seg skikkelig, blåser man i kaloriene. Beste oppskrift, og mannen min elsket den.

Skulle man kuttet smør eller sukker, er det ikke lenger en suksessterte.

Fantastisk oppskrift, enkel å god å lage, kremen min var smørbar uten lakkering men brukte fordet da den skal stå i kjøleskap til dagen etter!:)

Elsker oppskriftene dine!!

Lager den nå idag. Bunnen står i ovnen - so far so good. Slet med kremen, men etter å ha lest kommentarene her skjønner jeg at jeg kanskje ikke varmet den nok opp før jeg kjølte den av og hadde i smøret. Varmet den opp igjen (ikke så smøret skilte seg) - og hadde i litt maisenna i fløte. Dessuten hadde jeg i en gelatinplate da den var under kjøling, men fortsatt varm. Nå ser kremen bra ut, og da jeg smakte på den sist (!) smakte den supert. Jeg ser at Elsa (den 81 år gamle eksperten) hadde i dobbelt så mye melis som oppskriften her sier. Dessverre så jeg ikke det før kaken gikk i ovnen. Jeg synes faktisk 150 g var rimelig mye. Uansett: Første forsøk fra min side (første kake ever) så jeg er spent på resultatet. Watch this place :-)

Tusen takk for god oppskrift. bonus sønnen min laget denne til 17.mai 2019 å den smakte helt nydelig. denne her blir laget flere gangewr da eg elsker suksesskake.

Jeg lurer på om man skal steke kaken i bare 30 min? jeg liker denne myke mandelbunnen, men moren min sier bunnen skal være hard, og hun steker den i 1 time, som jeg ser det står på mange mandelkaker. Hva mener du om dette Christine? Jeg synes også det er svært mye smør i den gule kremen, men jeg elsker den, men jeg er redd for at dette er farlig for blodårene. Som en skrev ovenfor, det føles som om smøret legger seg på innsiden av blodårene!! :(

Denne kaken var for meg perfekt. Har prøvd forskjellige suksess terter i det siste, men denne ble min favoritt.. MYE gul krem som jeg elsker, nydelig mandelbunn.. Jeg har alltid rørt inn små terninger med smør når kremen er helt varm, har alltid suksess med det!! Setter den i kjøleskap ei stund etter at den er laget slik at den blir tykk og fin til den skal på kaka.

Utrolig god kake. Lager den definitivt igjen, men da med halv mengde smør i eggekremen:)

Syns det var en kjekk oppskrift,men kaken ble helt flat,Jeg frøs den ned.og da syns jeg den ble mye saftigere når den hadde vært i fryseren.Litt mye smør og sukker etter min smak.
Ellers en fin oppskrift.Litt synd med ulike mengder av plomme og hviten.

Takk for flott oppskrift! Fikk til kremen fint, da jeg først fikk den opp til kokepunktet var det veldig greit. Et tips fra en som ofte har det travelt ed bakinga: Jeg satte kremen i fryseren i kanskje 15 minutter, da var den perfekt å smøre på bunnen samme kveld som jeg laget den ^^ Nå er hele kaka i fryseren og godgjør seg til 17.mai.

Denne oppskrifta er tradisjon til påske :) bakte denne første gong i 2015... yammi god <3

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift