Amerikanske bananpannekaker


Tirsdag før askeonsdag kalles i Norge tradisjonelt for "feittirsdag". Det er dagen man forbereder seg til langfasten og kan innta fet mat i ubegrensede mengder.

Dagen har tilsvarende navn i andre land: "fettisdagen" i Sverige, "mardi gras" i Frankrike, "martedì grasso" i Italia og "fat tuesday" i USA.

I Skandinavia er det tradisjon for å spise kremfylte fastelavnsboller ("semlor" i Sverige), mens det vanlige i engelskspråklige land er å lesse innpå med pannekaker. Derfor har dagen også fått kallenavnet "Pancake Day".

Her er en super oppskrift på små, deilige og lettlagde "Banana Pancakes"!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Amerikanske bananpannekaker
Ingredienser

1 stor, moden banan
1 stort egg
1 dl melk
2 ss sukker
2 dl hvetemel
20 g smeltet smør

Fremgangsmåte

Pisk egget lett sammen med most banan, melk og sukker. Rør i mel og smeltet smør til en jevn deig. La deigen stå og svelle i 10 minutter.

Stek små pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør til stekingen og beregn et par minutter på hver side.

Serveres nystekte!

Tips

"Banana Pancakes" er gode med smør og lønnesirup.

Se også "Banana Pecan Pancakes".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

veldig gode! også som melkefrie! erstattet melka med havremelk, og smøret med melkefritt smør! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift