Mojito

Det er lørdag kveld og fantastisk sommervær i Norge!

Her i Norge er det mange som kan nyte lange, late sommerdager og lyse, varme netter. Hva passer vel bedre da enn å sitte ute og nippe til en hjemmelaget Mojito.. ?!

 

 

Mojito er en cubansk drink, som er blant de mest populære i verden. Testen på en skikkelig god bartender er om han kan lage en god Mojito!

I verandakassen min er det reservert en egen plass til mynte. Da er det bare å plukke med seg noen stilker fra den lille mynteåkeren og lage seg en herlig drink på terrassen!  Grin  

Mojito lages med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Mengden is og sodavann avgjør hvor sterk drinken blir. Her har du blandingsforholdet som jeg synes er best!

 

 

Til 1 drink:


Ingredienser:

♥ 10 mynteblader (se tips)
♥ 1 lime
♥ 1-2 ss brunt sukker (se tips)
♥ 5 cl hvit rom (se tips)
_ _
♥ 5 isbiter eller knust is
♥ 5 cl soda (se tips)

Pynt:
♥ 1 limeskive
♥ 1 liten myntekvast

 

Fremgangsmåte:

 

 

Ha myntebladene nederst i glasset med 1 ss sukker.

 


Del limen i 4 båter. Ha limebåtene i glasset med fruktkjøttet vendende opp. (Det går også å dele lime i skiver eller å bare tilsette saft fra lime.) Dryss på litt ekstra sukker hvis du liker drinken din søt.

 

 

Press dette så ned med en spiseskje eller helst en liten morter hvis du har, slik at aromaen fra mynte og lime blander seg med sukkeret (se tips). 

 

 

 

Fyll glasset opp med isbiter eller knust is og hell over rom.

Etterfyll med sodavann (jeg bruker ca. like mye soda som rom, men det er mange som foretrekker enten mindre eller mer soda, alt ettersom hvor sterk man liker drinken).

 

 

Rør rundt så alt blander seg.

 

 

Server straks og pynt gjerne glasset med en limeskive og litt mynte.

 

 

Tips:

♥ Vær litt forsiktig når du presser på myntebladene. Det er meningen å presse slik at aromaen fra myntebladene og limen blander seg med sukkeret, men ikke så hardt at myntebladene knuser for mye og blir til mos. Det skal helst være noen hele mynteblader igjen i glasset. For mye press kan dessuten lede til at det blir bitterhet i drinken fra limeskallet. Det gjelder altså å presse akkurat passe mye. Øvelse gjør mester. Wink

♥ Mynte er en krydderurt som får kjøpt i de fleste store matbutikkene.

 


♥ Jeg liker best å bruke brunt rørsukker når jeg lager Mojito og jeg liker at det knaser litt i det sukkeret som ikke løser seg helt opp.

Alternativt kan du søte drinken med sukkerlake som lages ved å koke opp 1 dl vann med 100 g sukker (hvitt sukker eller brunt rørsukker). Smak til drinken med ønsket mengde sukkerlake (porsjonen holder til 2-3 drinker). Da får du en drink som blir helt uten sukkerkorn.

♥ Schweppes Club Soda er kullsyreholdig og passer bra til drinker. Kjekt å ha i kjøleskapet! 

♥ Denne drinken inneholder hvit rom som fås kjøpt på polet (du kan bruke for eksempel Bacardi eller Havana Club 3 anos).

 

 

♥ Mojito kan varierer med ulike typer bær, se for eksempel Bringebærmojito og Jordbærmojito

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Mojito
Ingredienser

♥ 10 mynteblader
♥ 1 lime
♥ 1-2 ss brunt sukker
♥ 5 cl hvit rom
_ _
♥ 5 isbiter eller knust is
♥ 5 cl sodavann

Pynt:
♥ 1 limeskive
♥ 1 liten myntekvast

Fremgangsmåte

Ha myntebladene nederst i glasset med 1 ss sukker.

Del limen i 4 båter. Ha limebåtene i glasset med fruktkjøttet vendende opp. (Det går også å dele lime i skiver eller å bare tilsette saft fra lime.) Dryss på litt ekstra sukker hvis du liker drinken din søt.

Press dette så ned med en spiseskje eller helst en liten morter hvis du har, slik at aromaen fra mynte og lime blander seg med sukkeret (se tips). 

Fyll glasset opp med isbiter eller knust is og hell over rom. Etterfyll med sodavann (jeg bruker ca. like mye soda som rom, men det er mange som foretrekker enten mindre eller mer soda, alt ettersom hvor sterk man liker drinken). Rør rundt så alt blander seg.

Server straks og pynt gjerne glasset med en limeskive og litt mynte.

Tips

♥ Vær litt forsiktig når du presser på myntebladene. Det er meningen å presse slik at aromaen fra myntebladene og limen blander seg med sukkeret, men ikke så hardt at myntebladene knuser for mye og blir til mos. Det skal helst være noen hele mynteblader igjen i glasset. For mye press kan dessuten lede til at det blir bitterhet i drinken fra limeskallet. Det gjelder altså å presse akkurat passe mye. Øvelse gjør mester. Wink

♥ Mynte er en krydderurt som får kjøpt i de fleste store matbutikkene.

♥ Jeg liker best å bruke brunt rørsukker når jeg lager Mojito og jeg liker at det knaser litt i det sukkeret som ikke løser seg helt opp. Alternativt kan du søte drinken med sukkerlake som lages ved å koke opp 1 dl vann med 100 g sukker (hvitt sukker eller brunt rørsukker). Smak til drinken med ønsket mengde sukkerlake (porsjonen holder til 2-3 drinker). Da får du en drink som blir helt uten sukkerkorn.

♥ Schweppes Club Soda er kullsyreholdig og passer bra til drinker. Kjekt å ha i kjøleskapet.

♥ Denne drinken inneholder hvit rom som fås kjøpt på polet (du kan bruke Bacardi eller Havana Club 3 anos).

♥ Mojito kan varierer med ulike typer bær, se for eksempel Bringebærmojito og Jordbærmojito her på Det søte liv.

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift