Tørkede epler (til pynt)

Tørkede epler er dekorativ pynt! 


Ingredienser:

♥ røde juleepler

 

Fremgangsmåte:

Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

 

La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.

Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er. 

Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.

 

 

Tips: 

♥ Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul. 

♥ Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter. 

 

 

Se også Tørkede klementiner, som gjør seg vakkert sammen med tørkede epler i juledekorasjoner.

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Tørkede epler (til pynt)
Ingredienser

♥ røde juleepler

Fremgangsmåte

Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.

La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.

Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er. 

Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.

Tips

♥ Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul. 

♥ Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter. 

Desserter
Sesong
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift