Brukere online: 790
Brukere i dag: 3673
Brukere siste 7 dager: 231896
Hei dere!
Her kommer en "summer edition" av den knallgode Smashkaken, som har vært superpopulær her på Det søte liv helt siden juni 2011!
Kaken består av to marengsbunner som får søt-salt smak av knuste Ritz-kjeks, og som settes sammen med en fantastisk god sjokoladekrem, hjemmelaget vaniljekrem, pisket fløtekrem og hakket Smash. I tillegg har jeg her brukt friske jordbær i fyllet og som pynt.

Fantastisk god kake!

Ingredienser:
Kakebunner:
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g Ritzkjeks
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 3 ss sukker
♥ 60 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer
Fyll:
♥ 250 g jordbær
♥ 50 g Smash! (se tips)
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g Smash! (se tips)
♥ 250 g jordbær
Fremgangsmåte:
Vaniljekrem:
Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Kakebunner:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.

Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.

Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter.

Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolade oppdelt i biter og la den smelte på svak varme sammen med smøret.

Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene.


Visp kraftig til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.

Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene.
Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.

Montering:
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen.


Dekk med jordbær i skiver og strø over grovt hakket Smash!


Legg på den andre kakebunnen.

Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken.

Pynt med jordbær og Smash!
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Gjett om denne kaken slår an! 😍

Tips:
♥ 40 Ritzkjeks tilsvarer 1 pakke på 150 gram. Hvis du vil lage en glutenfri kake, kan Ritzkjeks byttes ut med 150 g malte mandler.

♥ Ikke vær bekymret om sukkeret ikke løser seg helt opp i sjokoladekremen. Det vil uansett smelte etter hvert når kaken monteres.
♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. Rør i så fall minst mulig i vaniljekremen for å hindre at den blir for tynn i konsistensen.
♥ Jeg foretrekker å lage kaken som rund kake som du ser her fordi jeg synes at kakebunnene da får jevn og passe tykkelse. Dersom du har kakeformer som er 24 cm i diameter, går det også helt fint, men stek da kakebunnene i 5 minutter lenger.

♥ Smash! er en sjokolade fra Nidar som selges i små og store pakninger.

Kos deg med denne deilige kaken! 😊


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kakebunner:
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g Ritzkjeks
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 3 ss sukker
♥ 60 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer
Fyll:
♥ 250 g jordbær
♥ 50 g Smash! (se tips)
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g Smash! (se tips)
♥ 250 g jordbær
Vaniljekrem:
Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
Kakebunner:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolade oppdelt i biter og la den smelte på svak varme sammen med smøret. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Visp kraftig til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.
Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene.
Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.
Montering:
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen. Dekk med jordbær i skiver og strø over grovt hakket Smash!
Legg på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken.
Pynt med jordbær og Smash! Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ 40 Ritzkjeks tilsvarer 1 pakke på 150 gram. Hvis du vil lage en glutenfri kake, kan Ritzkjeks byttes ut med 150 g malte mandler.
♥ Ikke vær bekymret om sukkeret ikke løser seg helt opp i sjokoladekremen. Det vil uansett smelte etter hvert når kaken monteres.
♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. Rør i så fall minst mulig i vaniljekremen for å hindre at den blir for tynn i konsistensen.
♥ Jeg foretrekker å lage kaken som rund kake som du ser her fordi jeg synes at kakebunnene da får jevn og passe tykkelse. Dersom du har kakeformer som er 24 cm i diameter, går det også helt fint, men stek da kakebunnene i 5 minutter lenger.
♥ Smash! er en sjokolade fra Nidar som selges i små og store pakninger.
2 kommentarer
Hvordan tror du denne vil…
Hvordan tror du denne vil smake med gul krem typ den man bruker på suksessterte/mandelkake?
For en fantastisk kake!…
For en fantastisk kake! Kombinasjonen av salt Ritzkjeks i bunnen, den mektige sjokoladekremen og de friske jordbærene er rett og slett genial. Denne kaken er alltid en sikker vinner på fest, takk for at du deler den! Tror jeg må bake den i helgen. 🍓🍫
Skriv ny kommentar