Sjokoladesnacks med chips

Dette digge snopet har jeg sett mye av i sosiale medier det siste året: Sjokoladesnacks laget av melkesjokolade og potetgull! 

Resultatet blir deilig søt og litt salt sjokolade med herlig crunch! 😍

 

 

Se også Sjokoladesnacks med cornflakes.

 

Ingredienser: 

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 1 pose Sørlandschips (190 gram, se tips)
 

Fremgangsmåte: 

Brett melkesjokoladen i biter og smelt den. Dette gjøres raskt i mikrobølgeovn, eller så kan du ha sjokoladen i en bolle som settes over vannbad. 

 

 

Jeg har sjokoladen i mikrobølgeovnen til den er nesten smeltet. 
 



 

Vend om med en skje og la sjokoladen stå slik til den er helt smeltet. Eventuelt har du sjokoladen i mikrobølgeovnen i noen sekunder til, helt til sjokoladen er helt smeltet. 

 

 

Ha chipsen i en bolle og tilsett den smeltede melkesjokoladen. 

 

 

 

Bland godt sammen slik at alt potetgullet blir dekket av melkesjokoladen. Det er meningen at chipsen skal knuses litt når du gjør dette.

 

 

Ha blandingen over i en form eller fjøl som er dekket med bakepapir.

 

 

Bruk baksiden av en spiseskje til å presse blandingen til en firkant og til å jevne ut overflaten.

 

 

Formen jeg brukte her er ca. 25 x 35 cm, men du kan også bruke et flatt underlag som en stekeplate eller en fjøl. 

 

 

Sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til sjokoladen har stivnet helt. 

 

 

Brekk opp sjokoladen i mindre biter. 

 

 

Overraskende DIGG!  😍

 

 

Dette er snacks som garantert slår an! 

 

 

Tips: 

♥ 400 g melkesjokolade tilsvarer 2 store plater. 
 

 

♥ Jeg liker veldig godt å bruke Sørlandschips Havsalt, som er ekstra sprø og smakfull.  Andre varianter av saltet potetgull kan også brukes. 

 

 

♥ Sjokoladesnacks med chips oppbevares i en boks i kjøleskapet. 

 

Kanskje dette kunne vært noe til helgen? 😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladesnacks med chips
Ingredienser

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 1 pose Sørlandschips (190 gram, se tips)

Fremgangsmåte

Brett melkesjokoladen i biter og smelt den. Dette gjøres raskt i mikrobølgeovn, eller så kan du ha sjokoladen i en bolle som settes over vannbad. 

Ha chipsen i en bolle og tilsett den smeltede melkesjokoladen. 

Bland godt sammen slik at alt potetgullet blir dekket av melkesjokoladen. Det er meningen at chipsen skal knuses litt når du gjør dette. 

Ha blandingen over i en form eller fjøl som er dekket med bakepapir. Bruk baksiden av en spiseskje til å forme blandingen til en firkant og til å jevne ut overflaten.

Sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til sjokoladen har stivnet helt. 

Brekk opp sjokoladen i mindre biter. 

Tips

♥ 400 g melkesjokolade tilsvarer 2 store plater. 

♥ Jeg liker veldig godt å bruke Sørlandschips Havsalt, som er ekstra sprø og smakfull.  Andre varianter av saltet potetgull kan også brukes. 

♥ Sjokoladesnacks med chips oppbevares i en boks i kjøleskapet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift