Tiramisù konfektkake

Klar for en himmelsk god konfektkake? 😍👌

 

 

Lag denne kaken her! En nydelig kombinasjon av fuktig og mektig Konfektkake og et tykt lag mascarponekrem med kaffe og kaffelikør, inspirert av desserten Tiramisù!

 

 

Denne kaken vil du ikke gå glipp av! 

 

 

Ingredienser: 

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl kaffe
♥ 1 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ts espressopulver (se tips)
♥ 1 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)

Pynt:
♥ 2 ss kakao

 

Fremgangsmåte: 

Konfektkake: 

Pisk egg og hvitt og brunt sukker til eggedosis.

Smelt smøret i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. 

Bland deretter inn kaffelikør. 

Sikt sammen mel og bakepulver og vend dette inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).

 

 

Dynking: 

Prikk den kalde konfektkaken med en gaffel mens den fortsatt er i formen.

 

 

Bland kaffe og kaffelikør og øs blandingen litt og litt over kaken med en spiseskje.

 

 

La dette trekke helt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og flytter over på et fat. 

 

 

 

Mascarponekrem: 

Pisk mascarpone, kremfløte og melis til en tykk krem. 

 

 

Tilsett vaniljepasta, espressopulver og kaffelikør. 

 

 

Pisk dette inn i kremen.

 

 

Fordel kremen over hele kaken i et jevnt, tykt lag. 

 

 

Sikt over kakaopulver. 

 

 

 

Skikkelig god kake for alle som liker sjokoladekake og Tiramisù! 

Og hvem gjør vel ikke det?  😍

 

 

 

En drøm av en kake!  

I hvert fall for de voksne. 😊

 

 

Tips: 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

 

 

 

♥ Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt.

♥ Espressopulver er fint å bruke fordi dette pulveret løser seg veldig lett opp i kremen uten at det danner seg små kaffeklumper som når man bruker frysetørket kaffepulver. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene.  

 

 

♥ Jeg brukte her den kjempegode kaffelikøren Kahlua, som fås kjøpt på polet. Du kan alternativt bruke kaffelikøren Tia Maria. Det er også mulig å bruke mandellikøren Amaretto eller søtvinen Marsala.

♥ Vil du unngå alkohol, går det også helt fint å bare bruke kaffe (men husk da at kaffen må være helt kald før du blander den inn i mascarponekremen, ellers skiller kremen seg). 

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne stå i romtemperatur i 20 minutter før servering. 

♥ Se også Tiramisù sjokoladekake og flere andre Tiramisù-oppskrifter HER

 

 

 

God fornøyelse! Heart

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tiramisù konfektkake
Ingredienser

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl kaffe
♥ 1 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ts espressopulver (se tips)
♥ 1 ss kaffelikør (f eks Kahlua, se tips)

Pynt:
♥ 2 ss kakao

Fremgangsmåte

Konfektkake: 
Pisk egg og hvitt og brunt sukker til eggedosis.

Smelt smøret i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland deretter inn kaffelikør. 

Sikt sammen mel og bakepulver og vend dette inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).

Dynking: 
Prikk den kalde konfektkaken med en gaffel mens den fortsatt er i formen. 

Bland kaffe og kaffelikør og øs blandingen litt og litt over kaken med en spiseskje. La dette trekke helt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og flytter over på et fat. 

Mascarponekrem: 
Pisk mascarpone, kremfløte og melis til en tykk krem. 

Tilsett vaniljepasta, espressopulver og kaffelikør. Pisk dette inn i kremen.

Fordel kremen over hele kaken i et jevnt, tykt lag. 

Sikt over kakaopulver. 

Tips

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

♥ Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt. 

♥ Espressopulver er fint å bruke fordi dette pulveret løser seg veldig lett opp i kremen uten at det danner seg små kaffeklumper som når man bruker frysetørket kaffepulver. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

♥ Jeg brukte her den kjempegode kaffelikøren Kahlua, som fås kjøpt på polet. Du kan alternativt bruke kaffelikøren Tia Maria. Det er også mulig å bruke mandellikøren Amaretto eller søtvinen Marsala.

♥ Vil du unngå alkohol, går det også helt fint å bare bruke kaffe (men husk da at kaffen må være helt kald før du blander den inn i mascarponekremen, ellers skiller kremen seg). 

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne stå i romtemperatur i 20 minutter før servering. 

♥ Se også Tiramisù sjokoladekake og flere andre Tiramisù-oppskrifter HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift