Brukere online: 1693
Brukere i dag: 7238
Brukere siste 7 dager: 232184
Dette er en nydelig, kremet rødvinssaus laget med sjalottløk og fløte.
Kjempegod til lammestek (se HER), men selvfølgelig også til mange andre kjøttretter som for eksempel stekt biff og reinsdyrkjøtt.
Se også klassisk Rødvinssaus, Rødvinssaus med løk og spennende Rødvins- og gorgonzolasaus.
Ingredienser:
♥ 2 ss smør
♥ 2 sjalottløk
♥ 2 dl rødvin
♥ 2 ss balsamicoeddik
♥ 2 dl kjøttkraft eller sjy (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 1 ts maisenna
♥ 2 ss vann
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 bunt frisk persille
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett finhakket sjalottløk. La løken steke i smøret på middels varme til den er myk og gyllen.

Tilsett rødvin og balsamicoeddik.

La dette småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Dette skal gjøre at sausen reduseres til omtrent halvparten.

Tilsett kraft som du har silt fra langpannen, kremfløte og dijonsennep.

Rør ut maisenna i kaldt vann. Hell dette i sausen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Gi sausen et nytt oppkok mens du rører hele tiden. Du vil nå merke at sausen tykner litt.
Smak til sausen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt ekstra balsamicoeddik).
Ta kjelen av platen og bland inn hakket persille.

Ha sausen over i en serveringsskål.

Tips:
♥ Du trenger ikke å bruke dyr rødvin til sausen, men kanskje ikke den billigste heller. Jeg pleier å bruke samme rødvin i sausen som jeg har tenkt å servere til måltidet. Du trenger heller ikke å være redd for alkoholen i sausen, for den fordamper stort sett ved kokingen.
♥ Bruk gjerne kjøttkraft med konsentrert smak, og i den typen som matcher kjøttet du skal servere rødvinssausen til. Jeg serverte sausen her til lammestek og brukte derfor konsentrert lammekraft i sausen. Dersom du har sjy fra steking av kjøtt, kan du gjerne sile den og tilsette i sausen sammen med kraften.
♥ En teskje maisenna gjør at sausen blir litt fyldigere uten at den blir tykk. Sausen skal fortsatt være tynn i konsistensen.
♥ Hvis du foretrekker det, kan du sile sausen før servering slik at du fjerner løkbitene.
Knallgod saus! 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 2 ss smør
♥ 2 sjalottløk
♥ 2 dl rødvin
♥ 2 ss balsamicoeddik
♥ 2 dl kjøttkraft eller sjy (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 1 ts maisenna
♥ 2 ss vann
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 bunt frisk persille
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett finhakket sjalottløk. La løken steke i smøret på middels varme til den er myk og gyllen.
Tilsett rødvin og balsamicoeddik. La dette småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Dette skal gjøre at sausen reduseres til omtrent halvparten.
Tilsett kraft som du har silt fra langpannen, kremfløte og dijonsennep. Rør ut maisenna i kaldt vann. Hell dette i sausen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Gi sausen et nytt oppkok mens du rører hele tiden. Du vil nå merke at sausen tykner litt.
Smak til sausen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt ekstra balsamicoeddik).
Ta kjelen av platen og bland inn hakket persille. Ha sausen over i en serveringsskål.
♥ Du trenger ikke å bruke dyr rødvin til sausen, men kanskje ikke den billigste heller. Jeg pleier å bruke samme rødvin i sausen som jeg har tenkt å servere til måltidet. Du trenger heller ikke å være redd for alkoholen i sausen, for den fordamper stort sett ved kokingen.
♥ Bruk gjerne kjøttkraft med konsentrert smak, og i den typen som matcher kjøttet du skal servere rødvinssausen til. Jeg serverte sausen her til lammestek og brukte derfor konsentrert lammekraft i sausen. Dersom du har sjy fra steking av kjøtt, kan du gjerne sile den og tilsette i sausen sammen med kraften.
♥ En teskje maisenna gjør at sausen blir litt fyldigere uten at den blir tykk. Sausen skal fortsatt være tynn i konsistensen.
♥ Hvis du foretrekker det, kan du sile sausen før servering slik at du fjerner løkbitene.
Skriv ny kommentar