Brukere online: 725
Brukere i dag: 3414
Brukere siste 7 dager: 231878
One Pan Gyoza har gått viralt, og det er vel fortjent! 😍
Gyoza er japanske dumplings, som vanligvis stekes for å få stekeskorpe og deretter dampes. Her ovnsbakes gyoza i stedet i en nydelig, kremet currysaus. Sausen består av kokosmelk, rød curry paste, hvitløk, ingefær, soyasaus, riseddik og sesamolje. For å få litt grønt, has også oppkuttet pak choy i formen.
Etter en halvtime i ovnen er retten klar. Topp med vårløk, sesamfrø, chili crisp og frisk koriander.

Gyoza kan selvfølgelig lages fra bunnen av, men i denne retten benyttes ferdiglagde gyoza, som fås kjøpt frosne i de fleste matbutikkene.
Veldig lettvint og utrolig godt!

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 25 gyoza (frosne, gjerne med kylling, se tips)
♥ 1 stor pak choy (eller 2 små, se tips)
Currysaus:
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 1 ss rød curry paste (se tips)
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss revet fersk ingefær
♥ 3 ss soyasaus
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss riseddik
♥ 2 ss sesamolje
Topping:
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ frisk koriander
♥ 1 ss chili crisp (se tips)
Servering:
♥ kokt jasminris eller eggnudler
Fremgangsmåte:
Finn frem en ildfast form (ca. 20 x 30 cm).
Ha kokosmelk i formen og tilsett også de øvrige ingrediensene til currysausen.

Visp sausen raskt sammen.

Kutt opp pak choy og legg i formen.

Legg deretter gyoza i formen (de trenger ikke å tines først). Dytt gyozaene godt ned i sausen.

Sett formen midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.

Dryss over kuttet vårløk, sesamfrø og frisk koriander. Bruk en teskje til å ha over litt chili crisp hvis du liker det.

Serveres nylaget! Som tilbehør kan du eventuelt ha kokt jasminris eller eggnudler.
Så godt!

Tips:
♥ Gyoza fås kjøpt med ulike type fyll. Jeg brukte her gyoza med kyllingfyll, men andre varianter går like fint å bruke. Tilberedes i frossen tilstand.

♥ De ulike ingrediensene til currysausen fås kjøpt i de fleste norske matbukkene.

♥ Pak choy (også kalt bok choy) er en asiatisk type kål med blader som kan minne litt om kinakål. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke spinatblader, kinakål eller kuttet spisskål eller rødkål.
♥ Jeg har her brukt thailandsk rød curry paste, som er lett å få tak i. Du kan alternativt bruke koreansk, fermentert rød chilipaste: gochujang.
♥ Chili crisp er en kinesisk chiliolje som også fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Juster mengden rød curry paste og chili crisp utfra hvor sterk du liker maten.

Comfy mat med litt futt i!
Enjoy! 😍


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 25 gyoza (frosne, gjerne med kylling, se tips)
♥ 1 stor pak choy (eller 2 små, se tips)
Currysaus:
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 1 ss rød curry paste (se tips)
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss revet fersk ingefær
♥ 3 ss soyasaus
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss riseddik
♥ 2 ss sesamolje
Topping:
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ frisk koriander
♥ 1 ss chili crisp (se tips)
Servering:
♥ kokt jasminris eller eggnudler
Finn frem en ildfast form (ca. 20 x 30 cm).
Ha kokosmelk i formen og tilsett også de øvrige ingrediensene til currysausen. Visp sausen raskt sammen.
Kutt opp pak choy og legg i formen.
Legg deretter gyoza i formen (de trenger ikke å tines først). Dytt gyozaene godt ned i sausen.
Sett formen midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
Dryss over kuttet vårløk, sesamfrø og frisk koriander. Bruk en teskje til å ha over litt chili crisp hvis du liker det.
Serveres nylaget! Som tilbehør kan du eventuelt ha kokt jasminris eller eggnudler.
♥ Gyoza fås kjøpt med ulike type fyll. Jeg brukte her gyoza med kyllingfyll, men andre varianter går like fint å bruke. Tilberedes i frossen tilstand.
♥ De ulike ingrediensene til currysausen fås kjøpt i de fleste norske matbukkene.
♥ Pak choy (også kalt bok choy) er en asiatisk type kål med blader som kan minne litt om kinakål. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke spinatblader, kinakål, eller kuttet spisskål eller rødkål.
♥ Jeg har her brukt thailandsk rød curry paste, som er lett å få tak i. Du kan alternativt bruke koreansk, fermentert rød chilipaste: gochujang.
♥ Chili crisp er en kinesisk chiliolje som også fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Juster mengden rød curry paste og chili crisp utfra hvor sterk du liker maten.
Skriv ny kommentar