Brukere online: 3928
Brukere i dag: 45770
Brukere siste 7 dager: 261903
Det er toscansk laks på menyen i dag! 😍
Her legges laksefileter i en kremete fløtesaus smaksatt med løk, hvitløk, spinat, revet parmesan og soltørkede tomater.
Se også Toscansk kyllinggryte (Pollo Toscano) og Marry Me Chicken som er basert på lignende saus. Når man bruker laks i stedet for kyllingfileter, får retten likevel en litt annen smak.

Serveres gjerne med Parmesanrisoni (Parmesan Orzo) som jeg har gjort her, men vanlig kokt pasta eller ris fungerer også bra.

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Stekt laksefilet:
♥ 8 laksefilet (se tips)
♥ 2 ss hvetemel
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
Saus:
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 150 g soltørkede tomater i olje (finhakket)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (1 boks)
♥ 1 kyllingfond (eller kyllingbuljongterning, se tips)
♥ 4 dl kremfløte
♥ 150 g parmesan, revet
♥ 200 g spinat
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ frisk persille
♥ parmesanrisoni (se tips)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Stekt laksefilet:
Legg frem laksefilet (uten skinn og ben) og kvern over salt og pepper.
Ha hvetemel på en tallerken og vend laksefiletene i melet på begge sider. Rist av overflødig mel.


Ha olivenolje i en panne (bruk en nokså stor buffetpanne).

Stek laksefiletene på middels varme, ca. 5 minutter på hver side.

Løfte de stekte laksefiletene ut av pannen (dekk over med folie så fisken ikke blir tørr).

Saus:
Bruk samme panne og tilsett hakket løk, hvitløk og smør. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir myk og gyllen.

Ha hakkede, soltørkede tomater og tomatpuré i pannen.

Rør deretter inn hakkede, hermetiske tomater, kyllingfond og fløte.

Gi dette et oppkok. Tilsett revet parmesan.

Rør til osten har smeltet helt inn i sausen.

Tilsett spinatbladene. De vil klappe sammen i volum ved oppvarming.

Vend spinatbladene godt inn i sausen.
Smak til sausen med kvernet salt og pepper.

Legg de stekte laksefiletene forsiktig ned i sausen.

Varm opp på middels varme til både sausen og laksen er gjennomvarm.
Serveres med et dryss persille. Parmesanrisoni er kjempegodt som tilbehør!

Dette er en utrolig god laksemiddag!

Tips:
♥ Bruk laksefilet uten skinn og ben. Jeg brukte her 2 pk à 500 gram.
♥ Jeg har her brukt 1 stk fond du chef, kylling (à 28 gram). Du kan alternativt bruke en terning kyllingbuljong eller et par spiseskjeer flytende fond.
♥ Jeg bruker hakkede, soltørkede tomater som ligger i olje fordi det gjør at de soltørkede tomatene er bløte og saftige.
♥ Bruk helst ferskrevet parmesan. Det går raskt å rive osten med en food processor.
♥ Jeg serverte denne retten med Parmesanrisoni som tilbehør, se oppskrift HER. Du kan fint bruke andre typer pasta eller kokt ris.
♥ Du kan eventuelt spe sausen med litt vann dersom du synes den er for tykk.

Velbekomme!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Stekt laksefilet:
♥ 8 laksefilet (se tips)
♥ 2 ss hvetemel
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
Saus:
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 150 g soltørkede tomater i olje (finhakket)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (1 boks)
♥ 1 kyllingfond (eller kyllingbuljongterning, se tips)
♥ 4 dl kremfløte
♥ 150 g parmesan, revet
♥ 200 g spinat
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ frisk persille
♥ parmesanrisoni (se tips)
Stekt laksefilet:
Legg frem laksefilet (uten skinn og ben) og kvern over salt og pepper. Ha hvetemel på en tallerken og vend laksefiletene i melet på begge sider. Rist av overflødig mel.
Ha olivenolje i en panne (bruk en nokså stor buffetpanne). Stek laksefiletene på middels varme, ca. 5 minutter på hver side.
Løfte de stekte laksefiletene ut av pannen (dekk over med folie så fisken ikke blir tørr).
Saus:
Bruk samme panne og tilsett hakket løk, hvitløk og smør. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir myk og gyllen.
Ha hakkede, soltørkede tomater og tomatpuré i pannen.
Rør deretter inn hakkede, hermetiske tomater, kyllingfond og fløte.
Gi dette et oppkok. Tilsett revet parmesan. Rør til osten har smeltet helt inn i sausen.
Tilsett spinatbladene. De vil klappe sammen i volum ved oppvarming. Vend spinatbladene godt inn i sausen. Smak til sausen med kvernet salt og pepper.
Legg de stekte laksefiletene forsiktig ned i sausen.
Varm opp på middels varme til både sausen og laksen er gjennomvarm.
Serveres med et dryss persille. Parmesanrisoni er kjempegodt som tilbehør!
♥ Bruk laksefilet uten skinn og ben. Jeg brukte her 2 pk à 500 gram.
♥ Jeg har her brukt 1 stk fond du chef, kylling (à 28 gram). Du kan alternativt bruke en terning kyllingbuljong eller et par spiseskjeer flytende fond.
♥ Jeg bruker hakkede, soltørkede tomater som ligger i olje fordi det gjør at de soltørkede tomatene er bløte og saftige.
♥ Bruk helst ferskrevet parmesan. Det går raskt å rive osten med en food processor.
♥ Jeg serverte denne retten med Parmesanrisoni som tilbehør, se oppskrift HER. Du kan fint bruke andre typer pasta eller kokt ris.
♥ Du kan eventuelt spe sausen med litt vann dersom du synes den er for tykk.
Skriv ny kommentar