Brokkoli- og cheddarsuppe

Denne amerikanske suppen er den deiligste suppen du kan tenke deg! 😍

Brokkoli- og cheddarsuppe lages med løk, hvitløk, brokkoli og gulrøtter, i tillegg til fløte og masse revet cheddarost! 

Cheddarosten smelter jo i den varme suppen, men revet gulrot gjør at det likevel ser ut som det er tynne strimler cheddarost i suppen. 😊

Suppen blir fyldig og kremete og utrolig god på smak! 

Topp gjerne suppen med mer cheddarost og sprøstekte krutonger for ekstra crunch! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 500 g brokkoli
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 7,5 dl vann
♥ 3 kyllingfond (fond du chef kylling, se tips)
♥ 2,5 dl matfløte
♥ 1 stor gulrot
♥ 200 g cheddar (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ brødkrutonger
♥ revet cheddar

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kutt opp løk og hvitløksfedd og ha dette i en gryte. 

Skjær toppen av brokkoli opp i små buketter, som du setter til side.

Riv gulroten og cheddarosten, så dette er klart. 

 

 

Skrell brokkolistilken og skjær den deretter i terninger. Ha disse i gryten sammen med løken. 

 

 

Tilsett smør og varm opp på middels varme. La løk og brokkolistilkbiter surre i det smeltede smøret i et par minutter.

Dryss så over hvetemelet og rør så melet blander seg godt.

Hell på vann og tilsett kyllingfond. 

Gi blandingen et oppkok og la småkoke i ca. 10 minutter, til brokkolibitene er møre. 

Kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn suppe.

 

 

Bland inn matfløten. 

Ha så i brokkolibukettene og revet gulrot.

 

 

La dette småkoke videre i ca. 10 minutter til, så også brokkolibukettene blir myke. 

Ha så i finrevet cheddar.

 

 

Rør til osten har smeltet inn i den varme suppen.

Smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Server suppen varm og nylaget. 

Topp gjerne suppen med sprøstekte, hjemmelagde krutonger og litt ekstra revet cheddarost. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg hadde her 500 g brokkoli, som tilsvarer 1 stor brokkoli eller 2 mindre. Det gjør ikke noe om du bruker litt mer eller mindre. 

♥ Jeg liker godt å bruke fond du chef, kylling (3 stk à 28 gram). Du kan alternativt bruke flytende fond eller 3 kyllingbuljongterninger,  eller så kan du bruke 7,5 dl ferdigkjøpt kyllingkraft. Ønsker du suppen helt vegetar, går det helt fint å bruke grønnsakskraft eller -buljong. 

♥ Bruk amerikansk eller engelsk cheddar som er oransje i fargen. Det gir en lekker farge på suppen. Fås kjøpt i norske matbutikker med godt utvalg oster. 

Jeg hadde denne store blokken med amerikansk cheddar hjemme. 😍

 

(Dette er hva jeg ønsker meg i gave når min søster som bor i USA kommer på besøk til Norge... 😂)
 

♥ Vær forsiktig når du salter suppen, for det er salt i både kyllingfond og cheddarosten. 

Brødkrutonger kan du lage selv etter oppskriften HER

Fordel brødbiter utover en stekeplate. Drypp over olivenolje og krydre med flaksalt og tørkede urter (jeg brukte tørket basilikum her). Vend godt sammen så brødbitene blir jevnt dekket. 

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 –15 minutter til de er gylne og sprø. 

 


Ha krutongene over i en skål.

 

 

 

 

Kos deg med denne deilige suppen! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Brokkoli- og cheddarsuppe
Ingredienser

♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 500 g brokkoli
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 7,5 dl vann
♥ 3 kyllingfond (fond du chef kylling, se tips)
♥ 2,5 dl matfløte
♥ 1 stor gulrot
♥ 200 g cheddar (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ brødkrutonger
♥ revet cheddar

Fremgangsmåte

Kutt opp løk og hvitløksfedd og ha dette i en gryte. 

Skjær toppen av brokkoli opp i små buketter, som du setter til side. Riv gulroten og cheddarosten, så dette er klart. 

Skrell brokkolistilken og skjær den deretter i terninger. Ha disse i gryten sammen med løken. 

Tilsett smør og varm opp på middels varme. La løk og brokkolistilkbiter surre i det smeltede smøret i et par minutter. Dryss så over hvetemelet og rør så melet blander seg godt. Hell på vann og tilsett kyllingfond. Gi blandingen et oppkok og la småkoke i ca. 10 minutter, til brokkolibitene er møre. 

Kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn suppe. Bland inn matfløten. 

Ha så i brokkolibukettene og revet gulrot. La dette småkoke videre i ca. 10 minutter til, så også brokkolibukettene blir myke. 

Ha så i finrevet cheddar. Rør til osten har smeltet inn i den varme suppen. Smak til med kvernet salt og pepper. 

Server suppen varm og nylaget. Topp gjerne suppen med sprøstekte, hjemmelagde krutonger og litt ekstra revet cheddarost. 

Tips

♥ Jeg hadde her 500 g brokkoli, som tilsvarer 1 stor brokkoli eller 2 mindre. Det gjør ikke noe om du bruker litt mer eller mindre. 

♥ Jeg liker godt å bruke fond du chef, kylling (3 stk à 28 gram). Du kan alternativt bruke flytende fond eller 3 kyllingbuljongterninger,  eller så kan du bruke 7,5 dl ferdigkjøpt kyllingkraft. Ønsker du suppen helt vegetar, går det helt fint å bruke grønnsakskraft eller -buljong. 

♥ Bruk amerikansk eller engelsk cheddar som er oransje i fargen. Det gir en lekker farge på suppen. Fås kjøpt i norske matbutikker med godt utvalg oster. 

♥ Vær forsiktig når du salter suppen, for det er salt i både kyllingfond og cheddarosten. 

Brødkrutonger kan du lage selv etter oppskriften HER
Fordel brødbiter utover en stekeplate. Drypp over olivenolje og krydre med flaksalt og tørkede urter (jeg brukte tørket basilikum her). Vend godt sammen så brødbitene blir jevnt dekket. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 –15 minutter til de er gylne og sprø. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift